Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

5in5 (fiveinfive) lening review

screenshots 5in5 (fiveinfive)

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Ben je ondernemer en heb je tijdelijk wat meer financiële ruimte nodig? Dan kan een klein en kortlopend zakelijk krediet van 5in5 heel goed van pas komen. Dat is namelijk een enorm eenvoudige en snelle manier om een bedrijfskrediet te krijgen als je debiteuren nog niet betaald hebben of wanneer je snel wilt kunnen inspringen op een unieke kans voor je bedrijfje. De kredieten zijn beschikbaar voor elke eenmanszaak of BV met een enkele eigenaar.

Waarom kies je voor 5in5 (fiveinfive)?
 • Uitzonderlijk snel geregeld (binnen 1 dag).
 • Geen bedrijfsplan of jaarcijfers nodig.
 • Geen minimale omzet vereist.
 • Ook voor eenmanszaken en starters.
Bezoek 5in5 (fiveinfive)

Wat is 5in5?

Bij 5in5 kunnen kleine ondernemers een kortlopend krediet aanvragen met een looptijd van maximaal 5 maanden. De bedragen die geleend kunnen worden lopen daarbij uiteen van 500 tot 5.000 euro. Bovenop de aflossing moet je ook rente betalen die per dag berekend wordt zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent. De leenaanvraag en de afhandeling daarvan verlopen volledig digitaal en dit kan al op dezelfde dag geregeld zijn. Je moet daarvoor wel toegang bieden tot zowel je zakelijke als je persoonlijke bankrekening. Dat gebeurt automatisch via PSD2.


Lening mogelijkheden bij 5in5

Hieronder kun je alvast zien wat de lening mogelijkheden zijn bij 5in5:

Mogelijke leenbedragen € 500 tot € 5.000
Termijnen voor terugbetaling 15 dagen tot 5 maanden
Rentepercentages Variabel
Afsluitkosten Variabel
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 5 minuten
Hoe snel heb je het geld? Binnen 1 tot 2 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Geschikt voor Eenmanszaken en BV’s met 1 eigenaar


Voorwaarden en vereisten

blank

Om van een krediet gebruik te kunnen maken is bij 5in5 geen minimale omzet of leeftijd van je onderneming vereist. Ook hoef je geen inzage in je jaarcijfers of de rest van je boekhouding te geven. Er is zelfs geen ondernemersplan nodig en als je in verzuim blijft hoef je 5in5 ook geen voorrang te geven op de omzet die binnenkomt van jouw debiteuren. Wat zijn dan wel de voorwaarden waar je aan moet voldoen?

 • Je hebt een eenmanszaak of een BV.
 • In het geval van een BV ben je de enige eigenaar.
 • De lening mag alleen voor zakelijke doeleinden gebruikt worden.
 • Je moet 5in5 altijd toegang verlenen tot je banktransacties via PSD2 zodat je aanvraag goed beoordeeld kan worden.

De leenmogelijkheden van 5in5: kortlopend klein zakelijk krediet

blank

Het enige financiële product dat je bij 5in5 aan kunt vragen is een kortlopend krediet tussen 500 en 5.000 euro. Dit krediet is heel snel en makkelijk aan te vragen. Dat komt doordat er gebruik wordt gemaakt van een volledig digitale aanvraagprocedure. Daardoor kun je al dezelfde of eerstvolgende werkdag over het geld beschikken.

Aflossing en rente

De aflossingen en verschuldigde rente worden verdeeld over maximaal vijf verschillende betaaltermijnen. Het krediet is dus alleen geschikt voor ondernemers die tijdelijk over financiële armslag willen beschikken, maar ook snel voldoende inkomsten hebben om het krediet weer in te kunnen lossen.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Je kunt het krediet aanvragen via de website. Dat gaat in een aantal stappen die heel eenvoudig zijn en waarbij de beoordeling ook grotendeels automatisch gaat. Hoe werkt het?

Stap 1: Leenbedrag kiezen

blank

Op de homepage van 5in5 kun je met de schuifbalk aangeven hoeveel geld je graag wilt lenen. Kies het gewenste bedrag en klik daarna op de knop Aanvragen.

Stap 2: Bedrijfsgegevens

Dankzij de koppeling met de Kamer van Koophandel hoef je in deze stap alleen je bedrijfsnaam te typen en in de lijst met resultaten te selecteren. Op die manier kunnen er meteen allerlei benodigde gegevens worden ingeladen. Ook moet je nu enkele persoonsgegevens invoeren.

Stap 3: Financiële gegevens

Nu is het tijd om je zakelijke en je belangrijkste persoonlijke bankrekening te koppelen. Dat gebeurt met PSD2, een systeem waarmee je toegang tot je bankafschriften kunt verlenen aan instanties en bedrijven. Zo kan 5in5 je financiële situatie het beste beoordelen.

Stap 4: Beoordeling en aanbod

Na het versturen van je aanvraag zal 5in5 alle gegevens checken om vast te stellen of je inderdaad voor het gewenste leenbedrag in aanmerking komt. Wanneer alles in orde is zul je binnen enkele minuten al een aanbod ontvangen. Dat is het grote voordeel van de automatische beoordeling.

Stap 5: Online handtekening

Wanneer je akkoord gaat met het aanbod kun je dat meteen digitaal ondertekenen. Zorg wel dat je goed begrijpt waar je jouw handtekening voor zet zodat je achteraf geen nare verrassingen zult krijgen. Wanneer je hebt getekend ontvang je het bedrag snel op je rekening. Vaak is dat al diezelfde dag maar het kan soms ook tot de volgende (werk)dag duren voor het geld is overgemaakt


Contactgegevens & klantenservice

Wil je graag meer informatie voor je een krediet afsluit of heb je een vraag over je lopende lening? Dan vind je hieronder hoe je makkelijk en snel contact op kunt nemen met 5in5.

Contactinformatie

Hieronder vind je de bedrijfs- en adresgegevens van Flow Forward. Dat is de BV die de website 5in5.nl (en 5in5.eu) beheert en via dat platform financiële diensten aan ondernemers levert.

Adres:
Flow Forward BV
Spoorhaven 92
2651 AV Berkel en Rodenrijs

KvK: 82754411

Hoe is 5in5 het beste te bereiken?

Er zijn enkele eenvoudige manieren om 5in5 te bereiken om een vraag of probleem voor te leggen. Neem bijvoorbeeld contact op via e-mail op het adres contact@5in5.nl of vul op de website het contactformulier in. Het is ook mogelijk op werkdagen tussen 9.00 en 19.00 uur te bellen met het telefoonnummer 010 – 66 81 994. Je kunt ook eerst op de website op de menuknop Vragen klikken om de antwoorden op veelgestelde vragen te lezen.

Registratie bij BKR

Deze geldverstrekker geeft aan alleen zakelijke kredieten te verlenen en nergens in de beschikbare informatie is te vinden dat er een check bij het BKR plaatsvindt. In plaats daarvan wordt er gekeken naar de financiële gegevens zoals die uit je persoonlijke en zakelijke banktransacties blijken. Aangezien het krediet alleen zakelijk gebruikt mag worden zal dit ook niet aangemeld worden bij het BKR.

Vergunning en AFM registratie

Zowel 5in5 als het bedrijf Flow Forward dat deze financiële dienst levert hebben geen vergunning bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aangezien het bij deze producten alleen gaat om zakelijke kredieten. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid om het aanbod, zoals de te betalen rente en de voorwaarden, zelf goed te bestuderen. Win als je dat wenselijk acht eerst deskundig advies in bij iemand die beter kijk heeft op financiële documenten.


Conclusie: Is 5in5 een betrouwbare partij?

Wanneer je een relatief klein geldbedrag zakelijk wilt kunnen lenen kan 5in5 een uitstekende keus zijn. Vanwege de korte looptijd is het wel belangrijk dat je nu al weet dat je de komende weken of maanden de omzet draait die nodig is om het krediet weer in te kunnen lossen, anders krijg je met aanvullende kosten te maken. Het is ook zaak om het aanbod dat je van 5in5 ontvangt even kritisch te bekijken, want hoeveel je precies in totaal moet betalen is afhankelijk van je eigen situatie. Hoe lager het risico voor 5in5, hoe lager de kosten voor jou uit zullen vallen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Uitzonderlijk snel geregeld (binnen 1 dag).
 • Geen bedrijfsplan of jaarcijfers nodig.
 • Geen minimale omzet vereist.
 • Ook voor eenmanszaken en starters.
Minpunten:
 • Toegang tot je persoonlijke bankrekening vereist.
 • Tot slechts maximaal 5.000 euro.
Bezoek 5in5 (fiveinfive)
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling 5in5 (fiveinfive)

Bezoek 5in5 (fiveinfive)
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies