Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

CapitalBox lening review

screenshots CapitalBox

Laatst bijgewerkt: 10 juli 2023

Zoek je een flexibele en snelle zakelijke lening voor je bedrijf, voor een bedrag tussen de 1.000 en 350.000 euro? Dan kan CapitalBox een goede optie zijn, want bij deze zakelijke geldverstrekker kun je helemaal online en vaak al binnen 24 uur een financiering regelen. In deze review bespreken we alle facetten van deze leningen en laten we zien hoe je er zelf eenvoudig eentje aan kunt vragen voor jouw onderneming.

Waarom kies je voor CapitalBox?
 • Lenen zonder jaarcijfers of bedrijfsplan
 • Geen onderpand vereist voor de lening
 • Klantenservice makkelijk bereikbaar
 • Gehele aanvraag verloopt via internet
 • Vaak binnen 24 uur geregeld
Bekijk alle zakelijke leningen

Wat is CapitalBox?

CapitalBox is expert in flexibele leningen voor ondernemers. Het van oorsprong Zweedse bedrijf is ook alweer enkele jaren actief in Nederland en heeft inmiddels duizenden ondernemingen verder geholpen met een financiering op maat. CapitalBox is de merknaam van de zakelijke tak van het overkoepelende bedrijf Ferratum, een financierder die in Nederland het bekendst is vanwege zijn flitskredieten voor particulieren maar ook op de zakelijke financiële markt actief is.

Je hoeft bij CapitalBox – in tegenstelling tot grote banken – geen jaarcijfers of bedrijfsplannen aan te leveren. De aanvraag en afhandeling van een lening vindt namelijk volledig online plaats en kan dus ook heel snel geregeld worden. Binnen 24 uur kan je financiering al geregeld zijn. Mits je natuurlijk aan de nodige vereisten en voorwaarden voldoet, want CapitalBox gaat alleen in zee met ondernemers die al minimaal 12 maanden actief zijn met hun bedrijf en minimaal 50.000 omzet draaien per jaar.


Lening mogelijkheden bij CapitalBox

In onderstaand overzicht kun je alvast bekijken welke lening mogelijkheden er zoal zijn wanneer je voor CapitalBox kiest:

Mogelijke leenbedragen € 1.000 tot € 350.000
Termijnen voor terugbetaling 1 tot 36 maanden
Rentepercentages 0,5% tot 3,5% per maand
Afsluitkosten 2,95% van leenbedrag
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 24 uur op werkdagen
Hoe snel heb je het geld? Binnen 24 uur na goedkeuring
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, zonder extra kosten
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF

Voorwaarden en vereisten

blank

Je krijgt niet zomaar een lening bij CapitalBox. Aan welke voorwaarden moeten de onderneming (en zijn bestuurders) allemaal aan voldoen?

 • Het bedrijf moet een fysieke locatie hebben en dus ook een echt adres hebben (dus geen postbusfirma’s).
 • De onderneming moet minimaal 12 maanden bestaan en ook al minstens zo lang bij de Kamer van Koophandel zijn ingeschreven.
 • De minimale omzet per jaar moet 50.000 euro bedragen.
 • Alle eigenaren van het bedrijf moeten in Nederland wonen en hier staan ingeschreven.
 • Er moet een zakelijke bankrekening zijn waar alle inkomende en uitgaande transacties mee worden gedaan.

Kredietwaardigheid

Of een bedrijf kredietwaardig genoeg is om de lening terug te betalen wordt beoordeeld aan de hand van de aangeleverde gegevens. Dat gaat met name om het financiële overzicht zoals dat op de zakelijke rekening te vinden is. Daar moet je dus ook de gegevens van aanleveren tijdens de aanvraag. Hier wordt ook deels het totale rentetarief op vastgesteld. Op die manier wordt het risico gespreid en wrang genoeg betekent een hogere omzet dus vaak dat je tegen lagere kosten kunt lenen.

Controle en registratie bij BKR

CapitalBox maakt geen gebruik van de diensten van het Bureau Krediet Registratie om de kredietwaardigheid van de betrokken eigenaren te checken. Een negatieve codering bij het BKR heeft dus geen invloed op het wel of niet kunnen krijgen van een financiering. Mocht het verkeerd gaan met het terugbetalen van de lening, dan zul je dus ook geen notering bij het BKR krijgen. Maar let op: je blijft wel altijd persoonlijk aansprakelijk voor de lening.


De leenmogelijkheden van Capitalbox: zakelijke leningen

De enige leenmogelijkheid die CapitalBox biedt is die van de zakelijke lening. Je vraagt dus meteen een bedrag aan en krijgt dat eenmalig en meteen in zijn geheel op je zakelijke rekening gestort. Vervolgens begin je ook meteen met terugbetalen.

Dat gebeurt in gelijke termijnen met een vast deel rente en aflossing. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en welke financiële middelen je apart moet houden om de lening netjes terug te betalen. Je kunt zelf de datum wijzigen waar op de aflossingen worden afgeschreven en het is ook mogelijk om tijdelijk alleen de rente te betalen en het aflossen te pauzeren.

blank


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Hier lees je welke 5 stappen er nodig zijn om bij CapitalBox een lening aan te vragen voor je onderneming.

Stap 1: Je leenaanvraag digitaal versturen

De eerste stap om een lening aan te vragen is om op de knop Start de aanvraag te klikken. Je kunt dan meteen een leenbedrag kiezen met de schuifbalk. Ook moet je hier meteen wat belangrijke gegevens invullen, zoals je zakelijke e-mailadres, telefoonnummer en het KvK-nummer van je onderneming. Klik op de knop Verder om deze gegevens te verzenden.

blank

Stap 2: Gegevens invullen en verifiëren

In de tweede stap vul je ook je eigen persoonsgegevens in. Dus onder meer je naam, geboortedatum en woonplaats. Je moet daarbij ook meteen je identiteit verifiëren door in te loggen met iDeal. Je doet een betaling van 1 cent zodat CapitalBox zeker weet dat de leningaanvraag echt door jou wordt gedaan.

Stap 3: Omzetcijfers (bankafschrift) uploaden

Uiteraard wil CapitalBox zeker weten dat je bedrijf genoeg omzet heeft om de gewenste lening terug te kunnen betalen. Daarom moet je nu enkele financiële gegevens uploaden. Dat hoeven geen jaarcijfers te zijn, want een bankafschrift over de afgelopen maanden is toereikend. De gegevens worden vervolgens gecheckt door een medewerker van het bedrijf. Die bepaalt ook welke leenopties er op basis van de aangeleverde documenten mogelijk zijn.

Stap 4: Documenten uploaden en controle door CapitalBox

Je ontvangt nu een leenvoorstel in je mailbox. Dat voorstel is niet bindend, het gaat nog slechts om een offerte. Je kunt het dus nog even rustig bekijken en als je wilt alles bespreken met een medewerker van CapitalBox.

Stap 5: De offerte accepteren en het geld ontvangen

Wanneer je akkoord wilt gaan met het voorstel kun je de offerte digitaal ondertekenen. Dat doe je met iDIN, de verificatiemodule van iDeal. Zodra je de bevestiging hebt gegeven is de lening akkoord en zal het geld op je zakelijke rekening gestort worden.


Contact gegevens & klantenservice

blank

Heb je een vraag over je lening of de mogelijkheden voor je bedrijf? Lees dan hier hoe je contact opneemt met de klantenservice van CapitalBox.

Contactinformatie

Het hoofdkantoor van CapitalBox is gevestigd in de Zweedse hoofdstad Stockholm, maar het bedrijf beschikt ook over een kantoor in Amsterdam.

Adres:
Sarphatikade 14
1017 WV Amsterdam

KvK-nummer: 80954243

Spotcap inmiddels onderdeel van CapitalBox

CapitalBox is een sterk groeiende financieel dienstverlener die inmiddels al meerdere andere geldverstrekkers heeft overgenomen. Ook de populaire Direct Lender Spotcap is inmiddels onderdeel geworden van CapitalBox. Wanneer je klant wordt bij CapitalBox betekent dit dus dat je je aansluit bij een steeds grotere groep Nederlandse ondernemers. Stuk voor stuk bedrijven die via makkelijk toegankelijke leningen van Spotcap en CapitalBox voor de financieringen kunnen zorgen die hun ondernemingen laten groeien.

Hoe is CapitalBox het beste te bereiken?

Je kunt elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 bellen met telefoonnummer 020 – 797 58 25 om met de klantenservice van CapitalBox in contact te komen. Het is ook mogelijk om een e-mail met je vraag or probleem te sturen naar het adres support@capitalbox.nl. Er is geen live chat functie beschikbaar en er staat ook geen contactformulier op de website.

Vergunning en AFM registratie

CapitalBox beschikt niet over een AFM registratie, maar aangezien er alleen zakelijke leningen worden uitgegeven door het bedrijf is dat ook geen vereiste om Nederlandse bedrijven te kunnen bedienen met een financiering. De overheid gaat er namelijk vanuit dat ondernemers financieel minder kwetsbaar zijn en zelfstandig kunnen beoordelen of een bepaalde overeenkomst wel of niet gunstig is voor hun bedrijf.


Conclusie: Is CapitalBox een betrouwbare partij?

CapitalBox is een grotendeels Zweedse onderneming die ook in Nederland actief is. Gelukkig heb je echter wel gewoon te maken met de Nederlandse tak van het bedrijf, dat ook gewoon kantoor houdt in Amsterdam.

Mede vanwege zijn Zweedse roots is CapitalBox niet aangesloten bij specifieke Nederlandse branche-organisaties en staat het bedrijf ook niet onder de controle van de AFM. Maar het is wel gewoon ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel, heeft een makkelijk te bereiken Nederlandstalige klantenservice en biedt ook veel informatie over de werkwijze en voorwaarden op de eigen website. Je kunt dus altijd goed geïnformeerd een keuze maken.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Lenen zonder jaarcijfers of bedrijfsplan
 • Geen onderpand vereist voor de lening
 • Klantenservice makkelijk bereikbaar
 • Gehele aanvraag verloopt via internet
 • Vaak binnen 24 uur geregeld
Minpunten:
 • Bedrijf moet al minstens 1 jaar actief zijn
 • Persoonlijke aansprakelijkheid
Bekijk alle zakelijke leningen
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling CapitalBox

Bekijk alle zakelijke leningen
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies