Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Floryn lening review

screenshots Floryn

Laatst bijgewerkt: 10 juli 2023

Heb je een Nederlandse onderneming die langer dan 6 maanden actief is en wil je graag meer geld tot je beschikking hebben om je bedrijf optimaal te laten draaien? Wanneer je een een omzet van meer dan 100.000 euro per jaar draait kun je dan terecht bij Floryn voor een zakelijk krediet. Aanvragen kan binnen een paar minuten, waarna je meteen een eigen accountmanager krijgt toegewezen die alle mogelijkheden met je zal bespreken. In deze review bespreken we alle leenmogelijkheden bij Floryn, wat daarvan de voorwaarden zijn en hoe je zelf een aanvraag indient.

Waarom kies je voor Floryn?
 • Geld opnemen wanneer je wil
 • Eenvoudig acceptatieproces
 • Kleinere kredieten vanaf €10.000
 • Financiering tot €3-miljoen
 • Alleen kosten wanneer je het krediet gebruikt
Bekijk alle zakelijke leningen

Wat is Floryn?

Floryn is een aanbieder van zakelijke kredieten voor Nederlandse ondernemingen met een minimale leeftijd van 6 maanden. Je kunt er een krediet met een maximaal leenbedrag aanvragen en vervolgens zelf bepalen hoeveel geld je op wilt nemen. Acceptatie is makkelijker dan bij de meeste banken, want Floryn kijkt vooral naar je omzet. Als die boven de 100.000 euro ligt en je bedrijf ook aan enkele andere voorwaarden voldoet maak je altijd een goede kans dat je aanvraag wordt goedgekeurd. Je krijgt dan een persoonlijke inlog waarmee je heel veel zelf kunt regelen, zoals het vervroegd aflossen en het weer opnemen van een bedrag uit je zakelijke krediet.


Lening mogelijkheden bij Floryn

Hieronder kun je alvast bekijken welke leningmogelijkheden jouw onderneming zou kunnen hebben via Floryn:

Mogelijke leenbedragen € 10.000 tot € 3.000.000
Termijnen voor terugbetaling 6 maanden
Rentepercentages Vanaf 4,9% per jaar
Afsluitkosten Gemiddeld 2% van kredietbedrag
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 24 uur op werkdagen
Hoe snel heb je het geld? Binnen 24 uur op werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, zonder extra kosten
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF
Persoonlijke borgstelling Ja

Voorwaarden en vereisten

Heb je wel interesse in het afsluiten van een krediet bij Floryn? Check hier dan alvast of jouw onderneming aan de eisen en voorwaarden voldoet:

 • Je kunt bij Floryn een zakelijk krediet aanvragen voor een onderneming met een omzet van minimaal 100.000 euro per jaar.
 • Het bedrijf in kwestie moet minimaal zes maanden bestaan en ook gedurende die periode al ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
 • Je onderneming moet actief zijn in het MKB (het krediet is dus ook geschikt voor ZZP’ers).
 • Je bedrijf moet diensten of producten leveren aan andere bedrijven (business-to-business) en dus niet aan consumenten.
 • Het is niet van belang in welke sector je met je bedrijf actief bent, zolang je maar aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

De leenmogelijkheden van Floryn: doorlopend krediet

blank

Het enige financiële product dat je bij Floryn af kunt nemen is een zakelijk doorlopend krediet. Dat betekent dat je in je aanvraag eerst alleen een kredietlimiet kiest. Als dat wordt geaccepteerd kun je vervolgens zelf bepalen hoeveel geld je op enig moment opneemt. Elk opgenomen bedrag wordt in zes maanden terugbetaald. Maar je kunt een ingelost bedrag daarna ook gewoon weer opnemen tot aan je kredietlimiet. Dat betekent dus een grotere flexibiliteit dan bij een lening met een vaste looptijd.

De minimale kredietsom is 3.000 euro en bedrijven met een hoge omzet kunnen tot wel 3 miljoen euro lenen. Dat laat zien dat de kredieten van Floryn geschikt zijn voor heel uiteenlopende ondernemingen. Je moet wel altijd minimaal 100.000 omzet draaien op jaarbasis om in aanmerking te komen voor een financiering. Ook moet je een zakelijke bankrekening hebben waar de aflossingen en rentebedragen via automatische incasso van kunnen worden afgeschreven.


Hoe werkt het aanvragen van een krediet?

blank

Het duurt slechts enkele minuten om via de website van Floryn een offerte voor een krediet aan te vragen. Hier kun je lezen welke stappen je daarbij neemt.

Stap 1: Een aanvraag doen via de website

Klik op de knop Krediet aanvragen om naar het scherm te gaan waar je de aanvraag kunt doen. Je ziet dan een aantal stappen. In het eerste scherm vul je bedrijfs- en contactgegevens in. Dat gaat om je voor- en achternaam, je e-mailadres en je telefoonnummer. Typ in de balk eronder het nummer van je KvK-inschrijving of de bedrijfsnaam waarmee je daar staat ingeschreven. Klik op je eigen bedrijf om de actuele gegevens meteen in te laden. Selecteer daarna of je e-mails wilt ontvangen van Floryn en ga dan door naar de volgende stap.

Stap 2: De quickscan doen

Nu doe je de financiële quickscan, waarbij je eerst aangeeft welke kredietlimiet je zou wensen en daarna wat je verwachte omzet dit jaar is. Selecteer vervolgens waar je klantenkring uit bestaat: consumenten, bedrijven of de overheid. Kies ook meteen de termijn waarop je klanten gemiddeld hun facturen voldoen en geef aan of je rood kunt staan op je zakelijke rekening. Klik dan op Verder zodat je alvast de zakelijke bankafschriften van de afgelopen 6 maanden kunt uploaden.

Stap 3: De controle door Floryn

Nu je de aanvraag via internet hebt gedaan zal er meteen een accountmanager van Floryn aan je worden toegewezen. Die bekijkt de informatie die je hebt aangeleverd en checkt de bankafschriften. Als daar uit naar voren komt dat je inderdaad in aanmerking komt voor een financiering worden de verschillende mogelijkheden voor je in kaart gebracht. Binnen 24 uur wordt er telefonisch contact met je opgenomen om alle opties te bespreken.

Stap 4: Offerte krijgen en accepteren

Wanneer een voorgesteld krediet goed bij de situatie van je bedrijf past kun je daar een offerte voor laten opstellen. Die kun je dan eerst nog uitgebreid bekijken voor je hem ondertekent. Zodra je de offerte hebt geaccordeerd is het krediet definitief en krijg je een inlog voor je eigen Floryn account.

Stap 5: Je krediet gebruiken

Nu je in kunt loggen op Floryn kun je ook meteen gebruik maken van je krediet. Je kunt bijvoorbeeld geld opnemen of zien hoeveel bestedingsruimte je momenteel nog hebt. Ook kun je hier heel eenvoudig vervroegd aflossen, wat altijd zonder extra kosten mogelijk is.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Hier vind je alle gegevens over Floryn en hoe je met de klantenservice in contact kunt komen.

Contactinformatie

Floryn is een bedrijf met meer dan 50 medewerkers die opereren vanuit het hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch.

Adres:
Floryn Nederland B.V.
Sint Janssingel 92
5211 DA ’s-Hertogenbosch

KvK-nummer: 75958139

Hoe is Floryn het beste te bereiken?

Floryn is op diverse manieren te bereiken. Dat kan in de eerste plaats via de live chat op de website. Die is het grootste deel van de dag geopend en zo heb je gemiddeld binnen 1 minuut al een reactie. Je kunt tijdens kantooruren (9.00 tot 18.00 uur) ook bellen met telefoonnummer 073 – 851 15 45. Daarnaast is het mogelijk om een e-mail te sturen naar het adres contact@floryn.com.

Registratie bij BKR

Floryn levert puur zakelijke kredieten, waarbij er ook op een heel zakelijke manier wordt gekeken naar de financiële draagkracht van je onderneming op dit moment. Persoonlijke schulden uit het verleden spelen daarbij geen rol. Floryn checkt dus ook niet je betaalhistorie bij het BKR. Daar volgt bovendien uit dat je geen negatieve BKR-registratie op kunt lopen wanneer je bedrijf in gebreke blijft bij het terugbetalen van het krediet. Geld lenen voor je onderneming blijft bij deze geldverstrekker dus altijd een puur zakelijke aangelegenheid.


Conclusie: Is Floryn een betrouwbare partij?

Floryn maakt een betrouwbare indruk. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een duidelijke website waar je veel informatie kunt vinden over alles wat met de aangeboden kredieten te maken heeft. Er worden ook geen loze beloften gedaan, want vanaf het eerste moment is duidelijk welke bedrijven wel en niet in aanmerking komen voor financiering.

Wat ook veel vertrouwen wekt zijn de ervaringen die op de website worden gedeeld door klanten van Floryn. Die vertellen in het kort waarvoor ze een krediet van deze geldverstrekker hebben gebruikt en hoe het hun onderneming verder heeft geholpen. Natuurlijk zullen er ook bedrijven zijn die het ook met een krediet van Floryn niet hebben gered, maar het laat wel zien dat je in principe goed zit bij deze financieel dienstverlener.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Geld opnemen wanneer je wil
 • Eenvoudig acceptatieproces
 • Kleinere kredieten vanaf €10.000
 • Financiering tot €3-miljoen
 • Alleen kosten wanneer je het krediet gebruikt
Minpunten:
 • Bedrijf moet minimaal 6 maanden oud zijn
 • Alleen bij jaaromzet van meer dan 100.000 euro
Bekijk alle zakelijke leningen
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Bekijk alle zakelijke leningen
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies