Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Atlantis Financiers lening review

screenshots Atlantis Financiers

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Wanneer je op zoek bent naar een zakelijke financiering voor je bedrijf in de vorm van een ondernemerskrediet, een gunstig leasecontract voor je wagenpark of inventaris, een impulskrediet op basis van je debiteurenportefeuille of financiële zekerheid door middel van factoring? Zolang je een jaaromzet van minimaal 250.000 hebt kun je dan terecht bij Atlantis Financiers voor een financiering op maat. In deze review bespreken we de diverse opties en hoe je zelf een offerteaanvraag in kunt dienen.

Waarom kies je voor Atlantis Financiers?
 • Flexibele bedrijfskredieten
 • Maatwerk op meer dan alleen cijfers
 • Impulskrediet en factoring mogelijk
 • Klantenservice makkelijk bereikbaar
Bezoek Atlantis Financiers

Wat is Atlantis Financiers?

Atlantis Financiers is een financier voor het MKB die kleine en middelgrote bedrijven aan allerlei verschillende kredieten en leningen kan helpen. Dat gaat om onder andere een doorlopend ondernemerskrediet, een impulskrediet, (financial) lease en full service factoring.

Het is helaas niet eenvoudig mogelijk om op de website van deze geldverstrekker meteen een specifieke lening of krediet te berekenen en af te sluiten. Je vindt er wel veel informatie over de verschillende financiële producten die je af kunt sluiten en ook allerlei manieren om contact met Atlantis op te nemen. Dat is dan ook de beste manier om een kredietaanvraag in gang te zetten.


Lening mogelijkheden bij Atlantis

Hieronder hebben we de bij ons bekende lening mogelijkheden alvast voor je op een rijtje gezet:

Mogelijke leenbedragen Vanaf € 5.000,-
Termijnen voor terugbetaling Maatwerk mogelijk
Rentepercentages Op aanvraag
Afsluitkosten Op aanvraag
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 48 uur
Hoe snel heb je het geld? Binnen 1 tot 2 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Geschikt voor Eenmanszaak/ BV / NV / VoF / Maatschap

Voorwaarden en vereisten

Per financieel product zijn er diverse eisen en voorwaarden. De minimale omzet voor factoring bedraagt bij Atlantis bijvoorbeeld 500.000 euro per jaar, terwijl dit voor de andere financiële producten 250.000 euro is. Het is ook altijd nodig om een ondernemingsplan te hebben dat goed is uitgewerkt en waaruit blijkt dat je onderneming inderdaad een grote kans van slagen heeft.

Er moet bijvoorbeeld op redelijke termijn een goed rendement te verwachten zijn. Als je nu nog geen eigen vermogen hebt moet dat op korte termijn te verwachten zijn. Daarbij is het wel goed om te weten dat elke aanvraag bij Atlantis maatwerk met zich meebrengt en dat je dus nooit alleen op wat kale cijfers zult worden afgewezen.


De leenmogelijkheden van Atlantis Financiers

blank

Er zijn diverse leenmogelijkheden bij Atlantis Financiers. Hieronder vind je informatie over de vier meest aangevraagd financieringen.

Ondernemerskrediet

Het ondernemerskrediet van Atlantis is een klassiek krediet voor bedrijven. Je vraagt een maximaal op te nemen bedrag aan en een medewerker van de geldverstrekker beoordeelt of je daadwerkelijk voor het krediet in aanmerking komt. Er is geen onderpand nodig en je kunt ook als kleine ondernemer terecht, aangezien er al kredietbedragen vanaf 5.000 euro mogelijk zijn.

Atlantis geeft aan zich niet blind te staren op de cijfers maar naar het brede plaatje krijgt. Ook je betaal- en schuldenverleden speelt normaal gesproken geen rol. Er wordt gekeken naar de potentie van je bedrijf dus het is altijd noodzakelijk om een gedegen ondernemersplan gereed te hebben. Het bedrijfskrediet is flexibel en het is dus bijvoorbeeld mogelijk om betalingen uit te stellen of het geleende bedrag juist vervroegd in te lossen.

Impulskrediet

Het impulskrediet van Atlantis is gebaseerd op je uitstaande debiteurensaldo. Veel bedrijven krijgen ermee te maken dat ze weliswaar omzet draaien, maar in de praktijk te weinig liquide middelen doordat debiteuren te laat betalen. Het geld komt op termijn wel binnen, maar in de dagelijkse realiteit is het lastig om zelf facturen te voldoen en te investeren in nieuwe voorraad en machines. Daar kan een impulskrediet bij van pas komen, want je kunt dan via Atlantis nu alvast over geld beschikken. Het krediet beschermt zelfs tegen klanten die in gebreken blijven. Je debiteurenportefeuille dient als onderpand voor het krediet.

Lease

Bij Atlantis kun je ook terecht voor het leasen van vervoersmiddelen, machines en apparatuur voor je bedrijf. Daardoor hoef je niet ineens een groot bedrag te lenen of te investeren om wel meteen goed van start te gaan met je bedrijf. Je werkkapitaal blijft zo beschikbaar voor alle andere uitgaven die je moet doen. Bovendien weet je van tevoren precies hoeveel je elke maan kwijt bent aan leasekosten en kom je nooit voor nare verrassingen te staan.

Factoring

De laatste financieringsvorm van Atlantis Financiers die we hier bespreken is het zogenaamde factoring. Dit lijkt wat op het impulskrediet maar is toch duidelijk anders. Bij deze financieringsvorm verkoop je namelijk jouw verstuurde factuur aan Atlantis, dat daarmee ook het incassotraject overneemt. Daar zit een groot voordeel aan, want je weet zeker dat je het bedrag van de factuur binnen 24 uur ontvangt. Een nadeel is dat je ook een deel van het klantcontact verliest.

Deze manier van facturen voorfinancieren is alleen beschikbaar voor bedrijven die een omzet van 500.000 of meer draaien per jaar. Als dit je interesse heeft, bekijk dan de verschillende vormen van factoring die Atlantis aanbiedt, zoals traditionele, Amerikaanse en reverse factoring.

blank


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Wanneer je interesse hebt in een van de financiële producten die Atlantis Financiers jouw bedrijf kan bieden, dan kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf. De meest uitgebreide manier om dat te doen bespreken we hieronder. Voor de andere beschikbare mogelijkheden verwijzen we je naar de contactgegevens en informatie over de klantenservice verderop in deze review.

Stap 1: Bedrijfsgegevens en persoonlijke informatie

De knop Offerte aanvragen die je op veel verschillende plekken op de website vindt leidt altijd naar hetzelfde aanvraagformulier. Wanneer je nog geen klant bent kun je daar in drie stappen gegevens invullen waarmee een medewerker van Atlantis je meteen verder kan helpen. De eerste stap is het invoeren van je bedrijfsnaam, voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer.

Stap 2: Financiële gegevens invoeren

In de volgende stap kun je meteen de financieringsvorm kiezen waar je interesse in hebt. Ook vul je hier alvast je jaaromzet in. Daarna geef je aan waar je klantenkring uit bestaat: alleen bedrijven, uitsluitend particulieren of een combinatie daarvan. Vervolgens kun je het bestedingsdoel en de hoogte van de financiering aangeven. Tot slot is het mogelijk om alvast een bericht aan je aanvraag toe te voegen.

Stap 3: Overzicht en opsturen

De derde stap van de online aanvraag is het controleren van de gegevens die je hebt ingevuld en daarna op Verzenden drukken. Je aanvraag wordt nu verstuurd. Er zal binnen korte tijd contact met je worden opgenomen om de mogelijkheden voor de financiering te bespreken. Hoe het verdere verloop zal zijn verschilt per aanvraag, maar hou er rekening mee dat je hierna nog behoorlijk wat gegevens (zoals je ondernemingsplan en financiële bewijsstukken) aan zult moeten leveren.

blank


Contactgegevens & klantenservice

Hier vind je de bedrijfsgegevens van Atlantis Financiers en de diverse manieren waarop je met de klantenservice in contact kunt komen.

Contactinformatie

Atlantis Financiers is onderdeel van FTGN N.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met nummer 57757178.

Filiaal Amsterdam:

Olympisch Stadion 24
1076 DE Amsterdam

Filiaal Vught:

Helvoirtseweg 3
5261 CA Vught

Hoe is Atlantis het beste te bereiken?

De makkelijkste manier om met Atlantis Financiers contact te zoeken is door te bellen met telefoonnummer 073 – 203 21 27. Dat kan op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 (van 12.00 tot 13.00 is er middagpauze) en op vrijdag van 9.00 tot 12.00. Het is ook mogelijk via Whatsapp contact op te nemen via nummer 06 – 8228 2200 of met de live chat op de website. Tot slot is er naast het offerteformulier ook nog een gewoon contactformulier beschikbaar.

Registratie bij BKR

Wanneer je met Atlantis Financiers in zee gaat heb je het altijd over een volledig zakelijke overeenkomst waar het Bureau Krediet Registratie geen rol in speelt. Persoonlijke schulden uit het verleden hebben geen invloed op je kansen om een financiering af te sluiten voor je onderneming. Het gaat namelijk altijd om de huidige situatie en daar maakt een gedegen ondernemingsplan bijvoorbeeld een belangrijk deel van uit.

blank


Conclusie: Is Atlantis een betrouwbare partij?

Een financiering bij Atlantis Financiers is altijd maatwerk gebaseerd op je eigen onderneming en kredietbehoefte. Er is heel veel mogelijk maar een aanvraag heeft vaak wel wat voeten in de aarde. Een voorname reden voor veel ondernemers om niet voor financiering via een bank te kiezen is dat het daar omslachtig is. Ook bij Atlantis heb je echter een gedegen ondernemersplan nodig en is er een strenge beoordeling. Wel gaat een financiering aanvragen hier vaak een stuk sneller dan bij een bank.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Flexibele bedrijfskredieten
 • Maatwerk op meer dan alleen cijfers
 • Impulskrediet en factoring mogelijk
 • Klantenservice makkelijk bereikbaar
Minpunten:
 • Geen leencalculator op website
 • Minimaal 250.000 euro omzet nodig
 • Altijd ondernemersplan vereist
Bezoek Atlantis Financiers
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling Atlantis Financiers

Bezoek Atlantis Financiers
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies