Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

New10 lening review

screenshots New10

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Zoek je een flexibele organisatie om een zakelijke lening of krediet bij af te sluiten maar wil je wel graag profiteren van de zekerheid die een betrouwbare financiële partner jouw onderneming kan bieden? Overweeg dan om in zee te gaan met New10.

Als initiatief van de ABN AMRO is dit een jong en dynamisch bedrijf vol enthousiaste mensen die ondernemers zoals jij graag verder willen helpen, maar dan wel met de zekerheid, expertise en financiële slagkracht van een internationaal gerenommeerde bank om op terug te vallen.

Waarom kies je voor New10?
 • Verbonden aan ABN AMRO
 • Financiering vanaf 5.000 euro
 • Lening en krediet tot 1 miljoen euro
 • Eenvoudig telefonisch bereikbaar
Bezoek New10

Wat is New10?

New10 is een initiatief van de ABM AMRO waarmee Nederlandse ondernemers snel en eenvoudig maar wel betrouwbaar en verantwoordelijk aan een zakelijke financiering geholpen kunnen worden. Je profiteert bij New10 van de flexibiliteit van een moderne start-up en de financiële expertise van de bankiers van ABN AMRO. Daardoor heb je bij New10 veel mogelijkheden voor zakelijke financieringen. Er is bijvoorbeeld zowel een lening als een krediet af te sluiten. De leenbedragen beginnen al bij 5.000 euro en kunnen oplopen tot wel 1 miljoen euro. Ook de looptijden zijn flexibel, van slecht 3 maanden tot 6 jaar.


Lening mogelijkheden bij New10

Hier kun je in een handig overzicht alvast bekijken welke lening mogelijkheden er allemaal zijn bij New10:

Mogelijke leenbedragen € 5.000 tot € 1.000.000
Termijnen voor terugbetaling 3 tot 60 maanden
Rentepercentages 2,6% tot 12,3%
Afsluitkosten Vanaf € 250,00
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 1 werkdag
Hoe snel heb je het geld? 1 tot 2 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Geschikt voor Eenmanszaak/ BV / NV / VoF / Maatschap

Voorwaarden en vereisten

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een zakelijke lening of krediet bij New10 moet je aan behoorlijk wat voorwaarden voldoen:

 • Je bedrijf is een eenmanszaak, een besloten vennootschap (bv), een maatschap of een vennootschap onder firma (vof).
 • Je bedrijf staat minimaal 15 maanden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je bedrijf is niet actief in de financiële dienstverlening, commercieel vastgoed, als projectontwikkelaar, in de scheepvaart, in de adult entertainment industrie of bij drugs en gokken betrokken.
 • Je bedrijf heeft een Nederlandse zakelijke rekening bij een van de volgende banken: ABN AMRO, ING, KNAB, Rabobank, Regiobank of SNS Bank.
 • De jaarlijkse omzet van je bedrijf moet minimaal 50.000 euro bedragen.
 • Het bedrijf moet een positief eigen vermogen hebben.
 • Je moet winst maken, oftewel een positief bedrijfsresultaat hebben.

Kredietwaardigheid

Wanneer je aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet ben je er nog niet, want ook op andere manieren wordt de kredietwaardigheid van je onderneming (en jij als ondernemer) grondig gecheckt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende bronnen, waaronder de Kamer van Koophandel en het Bureau Krediet Registratie. Daarom moet je bij het aanvragen van de financiering ook een zakelijk transactieoverzicht van de afgelopen 15 maanden overleggen, waar voor elke maand minimaal 10 transacties op moeten staan. Ook moet je een definitieve jaarrekening insturen (als je omzet maximaal 200.000 euro is mag dit ook een definitieve aangifte inkomstenbelasting zijn).

blank


De leenmogelijkheden van New10

Van welke leenmogelijkheden kun je gebruik maken bij New10? Je leest het hieronder.

Zakelijke leningen

De eerste financieringsvorm die je bij New10 af kunt sluiten is de zakelijke lening. Daarbij vraag je meteen een bepaald bedrag aan dat je na goedkeuring in zijn geheel op je zakelijke rekening gestort zult krijgen.

Vervolgens betaal je elke maand een vast bedraag aan aflossing plus rente. Hoeveel je kunt lenen hangt onder meer af van het leendoel, want herfinancieren van bestaande schulden kan bijvoorbeeld tot ‘slechts’ 250.000 euro, terwijl je voor het kopen van nieuwe machines, inventaris of voertuigen tot maximaal 1 miljoen kunt lenen. Bij een lening betaal je eenmalig afsluitkosten die afhankelijk zijn van het totale leenbedrag. Het is altijd minimaal 250 euro.

Zakelijke kredieten

Bij een zakelijk krediet krijg je een maximale leensom die je naar eigen inzicht op mag nemen en weer in kunt lossen. Het kredietbedrag is dus alleen een maximum, je bepaalt zelf hoeveel je ervan wilt gebruiken. De minimale en maximale leenbedragen zijn identiek aan die bij de zakelijke leningen en ook de mogelijke leendoelen en looptijden zijn hetzelfde.

Er zijn echter wel andere rentepercentages aan verbonden. Om de verschillen te zien kun je het beste zelf een vrijblijvende offerte aanvragen. Bij zakelijke kredieten van New10 betaal je geen afsluitkosten, maar betaal je dat elke maand in de vorm van servicekosten.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Je kunt heel eenvoudig zelf het aanvragen van een vrijblijvend leenaanbod via de website va New10 in gang zetten. Hieronder lees je hoe je deze stappen doorloopt en waar je rekening mee moet houden.

Stap 1: De leencalculator invullen

Kies op de site voor een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Op elk van die pagina’s zie je dan meteen de leencalculator staan, die in beide gevallen dezelfde opties biedt. Selecteer je leendoel, vul het gewenste leenbedrag in en kies de looptijd.

blank

Stap 2: Account aanmaken

Je kunt nu eerst een account aanmaken. Vul daarvoor je persoonlijke gegevens in en maak een wachtwoord aan zodat je meteen in kunt loggen op je beveiligde account op New10. Doe dat inloggen ook meteen, want alleen dan kun je verder met je aanvraag.

Stap 3: Documenten uploaden

Nu kun je in je eigen New10 account documenten uploaden die nodig zijn voor het beoordelen van je aanvraag. Dat gaat bijvoorbeeld om de meest recente jaarrekening en het transactieoverzicht van je zakelijke rekening. Wat er precies nodig is hangt af van je aanvraag, maar dat wordt meteen duidelijk zodra je inlogt.

Stap 4: Aanbod ontvangen

Op basis van de gegevens die je hebt aangeleverd wordt er nu een aanbod op maat voor je opgesteld. Dat ontvang je vaak nog dezelfde (werk)dag. Als je het aanbod accepteert kun je dat aangeven en de aanvraag afmaken.

Stap 5: Aanvraag afronden

In deze stap wordt de aanvraag definitief gemaakt, bijvoorbeeld door het uploaden van enkele nog benodigde documenten of het toevoegen van andere betrokkenen (wanneer er ook andere eigenaars of directeuren zijn in je onderneming). Als je de gegevens en bestanden snel toevoegt duurt dit vaak maar 1 werkdag.

Stap 6: Contract tekenen

Er is nu een contract voor je opgesteld en dat moet dus getekend worden. Dat doe je door via je eigen bank in te loggen en zo je identiteit te bevestigen. Op die manier kun je persoonlijk, veilig en betrouwbaar het contract tekenen. Zodra dit is gedaan zul je de beschikking krijgen over het krediet of de lening.

blank


Contact gegevens & klantenservice

blank

Wanneer je graag met New10 in contact wilt komen vind je daar hier in een oogopslag alle informatie over.

Contactinformatie

New10 is een onderdeel van ABN AMRO, maar heeft wel een eigen kantoor in Amsterdam.

Adres:
Mr. Treublaan 7
1097 DP Amsterdam

KvK-nummer: 67693989

Hoe is New10 het beste te bereiken?

Je kunt New10 telefonisch bereiken op het nummer 020 – 262 18 00. De klantenservice is daar beschikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het is ook gewoon mogelijk om een e-mail te sturen via het contactformulier op de website. Je kunt daarbij kiezen of je als reactie een e-mail wilt ontvangen of liever gebeld zou willen worden.

Registratie bij BKR

New10 maakt gebruik van de registers van het Bureau Krediet Registratie als een van de factoren waarop een lening of krediet wel of niet wordt toegekend. Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat je zakelijke financiering persoonlijke gevolgen kan hebben als je de betaling ervan niet langer kunt voldoen. Dat is het geval wanneer je een ondernemingsvorm hebt gekozen waarbij je persoonlijk aansprakelijk gesteld kunt worden voor je zakelijke verliezen, zoals een eenmanszaak of een vof. In dat geval kan in gebreke blijven bij het terugbetalen van je zakelijke financiering dus ook een persoonlijk notering bij het BKR tot gevolg hebben.

Vergunning en AFM registratie

New10 biedt alleen zakelijke kredieten en leningen aan ondernemers en daarom is er geen registratie bij de Autoriteit Financiële Markten noodzakelijk voor het bedrijf. De AFM houdt zich namelijk alleen bezig met de gevolgen die financiële producten voor particulieren kunnen hebben.

blank


Conclusie: Is New10 een betrouwbare partij?

Aangezien New10 nauw verbonden is aan de gerenommeerde Nederlandse bank ABN AMRO durven wij wel te stellen dat je hier te maken hebt met een betrouwbare partij waar je met een gerust hart mee in zee kunt gaan.

Wat daarbij ook meteen opvalt is dat New10 strenge eisen stelt aan ondernemingen die een krediet of lening willen afnemen. Ook moet er heel veel recente informatie worden aangeleverd alvorens er daadwerkelijk tot financiering wordt overgegaan.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Verbonden aan ABN AMRO
 • Financiering vanaf 5.000 euro
 • Lening en krediet tot 1 miljoen euro
 • Eenvoudig telefonisch bereikbaar
Minpunten:
 • Strenge eisen aan ondernemingen
 • Veel informatie aanleveren
Bezoek New10
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling New10

Bezoek New10
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies