Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Bridgefund lening review

screenshots Bridgefund

Laatst bijgewerkt: 6 september 2023

Een lening krijgen voor je onderneming is vaak omslachtig wanneer je kiest voor een van de grotere banken van ons land. In zee gaan met een gevestigde financiële instelling betekent namelijk weliswaar veel zekerheid, maar het kan wel heel lastig zijn om geaccepteerd te worden. Bovendien is dat sowieso altijd een tijdrovend en moeizaam proces. Een financierder zoals Bridgefund doet dat anders, want hier heb je geen bedrijfsplannen of jaarrekeningen nodig om een leningaanvraag te doen. De beoordeling van je aanvraag vindt namelijk voor het grootste deel plaats op basis van de gegevens op je zakelijke bankrekening.

Waarom kies je voor Bridgefund?
 • Geen onderpand nodig voor de lening.
 • Zeer snelle aanvraag en beoordeling.
 • Acceptatie op basis van rekeningoverzicht.
 • Looptijden tot maximaal 24 maanden.
 • Altijd boetevrij vervroegd aflossen.
Bezoek Bridgefund

Wat is Bridgefund?

Bridgefund is een kredietverstrekker voor ondernemers. Je kunt er een lening afsluiten met een looptijd van maximaal 24 maanden en een leenbedrag tussen 5.000 en 250.000 euro. Een aanvraag voor een lening bij Bridgefund duurt maximaal 6 uur op werkdagen en als je goedgekeurd wordt voor een lening heb je het geld vaak al binnen 24 uur op je zakelijke rekening staan. Ook het aanvragen van een doorlopend krediet is mogelijk bij Bridgefund.

Het kapitaal dat voor de leningen van Bridgefund wordt gebruikt is afkomstig van andere ondernemers, want je kunt er ook beleggen. De minimale inleg is 100.000 euro en het rendement is heel aantrekkelijk. Ook weet je dat jouw investering wordt gebruikt om andere ondernemers verder te helpen.


Lening mogelijkheden bij Bridgefund

Bij Bridgefund kun je als ondernemer gebruik maken van de volgende lening mogelijkheden:

Mogelijke leenbedragen € 5.000 tot € 250.000
Termijnen voor terugbetaling 1 tot 24 maanden
Rentepercentages Gunstig, voor huidige tarieven zie website
Afsluitkosten Geen
Hoe lang duurt een aanvraag? Korter dan 6 uur op werkdagen
Hoe snel heb je het geld? Binnen 24 uur op werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, boetevrij
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF
Persoonlijke borgstelling Ja

Voorwaarden en vereisten

Wanneer je bij Bridgefund een zakelijke lening aan wilt vragen moet je onderneming aan de volgende voorwaarden en eisen voldoen:

 • Je moet een bedrijf hebben dat minimaal 1 jaar bestaat en ook minimaal gedurende die periode ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.
 • Je moet een aparte zakelijke bankrekening hebben voor je bedrijf zodat het financiële reilen en zeilen van je onderneming makkelijk en snel inzichtelijk kan worden gemaakt.
 • De minimale omzet van je onderneming moet 50.000 euro op jaarbasis bedragen. (Dit wordt gecontroleerd aan de hand van het rekeningoverzicht van je zakelijke bankrekening.)
 • Je moet als aanvrager kredietwaardig genoeg zijn om persoonlijk borg te kunnen staan voor je financiering. Dit wordt onder meer gecheckt bij het Bureau Krediet Registratie.

De leenmogelijkheden van Bridgefund

Je kunt bij Bridgefund alleen terecht voor zakelijke financieringen (particulieren kunnen er dus geen lening aanvragen). Daarbij kun je kiezen tussen een lening met een vaste looptijd en een flexibel zakelijk krediet.

blank

Zakelijke lening

De zakelijke lening met een vooraf vastgestelde looptijd is de ideale manier om direct een bepaald bedrag tot je beschikking te hebben. Dat betekent dat je bij het aanvragen je gewenste leensom invoert en je na goedkeuring ook precies dat bedrag op je rekening gestort krijgt.

Vervroegd aflossen is altijd mogelijk en dat mag boetevrij. Je kunt met dit leenproduct dus zelf het openstaande leenbedrag (en daarmee ook de verschuldigde rente en premie-opslag) verlagen, maar je kunt daarna geen extra bedrag opnieuw opnemen.

Het minimale bedrag dat je kunt lenen is 5.000 en de maximale leensom bedraagt 250.000 euro. Maar ook alle bedragen daar tussenin zijn mogelijk, zolang je maar aan de eisen en voorwaarden van voldoet.

Bij het terugbetalen van je lening wordt een maandelijks rentepercentage van 1% berekend, dat wordt aangevuld met een premie-opslag tussen 0,3 en 2,2% per maand. Hoe hoog de premie-opslag is hangt af van de financiële situatie en beoordeling van je onderneming.

Zakelijk krediet

 • Zakelijk krediet tot €100.000
 • Perfect voor terugkomende investeringen
 • Zelf je kredietlimiet bepalen
 • Wanneer je hebt afgelost kun je direct weer opnemen
 • Geen kosten voor afsluiten of service, enkel rente op opgenomen bedrag

Naast een lening met een vaste looptijd kun je ook kiezen voor een doorlopend zakelijk krediet. Je moet aan dezelfde eisen voldoen als bij de lening. Het gaat om vrijwel dezelfde leenmogelijkheden, echter is voor een krediet €100.000 het maximale bedrag dat je kunt aanvragen. Welk bedrag je ook kiest, het gaat altijd alleen om een maximaal op te nemen bedrag. Wanneer het krediet wordt toegekend krijg je nog niets gestort maar mag je zelf geld opnemen. Daarna begin je meteen met het terugbetalen van het opgenomen bedrag (inclusief de rente).

Het grote verschil met de zakelijke lening van Bridgefund is dat je nu echter wel een reeds ingelost bedrag weer opnieuw op kunt nemen. Bovendien heb je geen kosten aan het krediet wanneer je geen geld hebt opgenomen. Dat maakt dit dus een heel flexibel financieel product voor je bedrijf, ideaal voor een bedrijf dat wisselende inkomsten heeft en dus regelmatig een periode met minder omzet moet overbruggen.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Hieronder lees je hoe het aanvragen van een zakelijke rekening bij Bridgefund werkt.

Stap 1: Een aanvraag doen via de website

De eerste stap is het in gang zetten van je leningaanvraag. Dat kan al binnen 5 minuten voor elkaar zijn. Klik maar op de knop Geld aanvragen en vul daar eerst je gewenste leenbedrag in. Selecteer vervolgens hoe lang je onderneming al bestaat, wat je leendoel is (zoals inventaris of voorraden), je jaarlijkse omzet (bij benadering) en hoe snel je het geld zou willen ontvangen.

In het tweede tabblad kun je via het register van de Kamer van Koophandel je bedrijfsgegevens selecteren en je contactgegevens invullen. In het laatste tabblad geef je toegang tot je financiële gegevens via je zakelijke rekening. Nu kun je de aanvraag versturen en even afwachten tot je een reactie krijgt.

Stap 2: De controle door Bridgefund

Op werkdagen zal er nu meestal direct iemand naar je aanvraag gaan kijken. De beoordeling vindt vrijwel uitsluitend plaats op basis van je rekeningafschrift. Daarmee kan middels het geavanceerde algoritme van Bridgefund namelijk heel snel worden gecheckt of je voldoende omzet en cashflow hebt om de gewenste lening terug te betalen. Maar ook aanvullende bronnen zoals het BKR en organisaties zoals Graydon worden geraadpleegd.

Stap 3: Offerte krijgen en beoordelen

Wanneer de door jou in stap 3 ingevulde gegevens kloppen en de beoordeling van de financiële gegevens positief uitpakt krijg je een offerte toegestuurd. Als er geen problemen optreden is dat gemiddeld al binnen 6 uur. Je kunt nu de offerte uitgebreid bekijken en desgewenst bespreken met een medewerker van Bridgefund.

Stap 4: Accepteren en geld ontvangen

Wanneer je akkoord gaat met het leenaanbod teken je de offerte en zal het geld vrijwel altijd nog op dezelfde werkdag op je rekening worden gestort. Dat is wel afhankelijk van het tijdstip waarop je de aanvraag in gang hebt gezet, want als dat later op de dag is kan de uitbetaling tot de volgende werkdag duren.


Investeren bij Bridgefund

blank

Het kapitaal dat nodig is voor alle zakelijke leningen van Bridgefund is afkomstig van andere ondernemers, die een deel van hun verdiende vermogen investeren in andere bedrijven in het MKB. Dat is dus ook een manier om in zee te gaan met dit bedrijf wanneer je zelf geen lening nodig hebt, maar juist je vermogen wilt vergroten door te investeren. Het minimale bedrag dat je daarvoor nodig hebt is 100.000 euro en je profiteert van een vast hoog rendement van 5,75% op jaarbasis. De investeringen zijn gespreid over veel verschillende leningen en dus behoorlijk veilig en solide. Let echter wel op dat je hiermee investeert buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Wanneer je graag contact wilt opnemen met de klantenservice van Bridgefund vind je hier daarvoor de contactgegevens.

Contactinformatie

Bridgefund is gevestigd in Amsterdam en heeft een KvK-inschrijving met nummer 70304580.

Adres:
Amsteldijk 216
1079 LK Amsterdam

Hoe is Bridgefund het beste te bereiken?

De klantenservice van Bridgefund is op werkdagen van 9.00 tot 19.00 telefonisch te bereiken op telefoonnummer 085 – 401 66 00. Je kunt ook een bericht versturen via het contactformulier op de website, of direct naar het e-mailadres contact@bridgefund.nl.

Persoonlijke borgstelling en registratie bij BKR

Leningen gaan bij deze geldverstrekker altijd gepaard met een persoonlijke borgstelling. Dat betekent dat je als natuurlijk persoon garant staat voor de zakelijke financiering. Daardoor is een controle bij het BKR ook onderdeel van het aanvraagproces. Als je daar een negatieve codering hebt staan kun je niet borg staan voor de lening en zal je aanvraag worden afgewezen. Dat heeft ook als consequentie dat je bij het BKR aangemeld zult worden en dat het niet kunnen nakomen van je verplichtingen tot een negatieve BKR-registratie kan leiden.


Conclusie: Is Bridgefund een betrouwbare partij?

Bridgefund is een betrouwbare partij wanneer je als ondernemer op zoek bent naar een snelle financiering zonder de rompslomp die daar bij een grote financiële instelling al snel mee gepaard gaat. Dat betekent wel dat je minder houvast hebt en dat het beoordeling van je lening of krediet ook minder duidelijk kan zijn. Vooral wanneer je aanvraag wordt afgekeurd wordt kan dat vervelend zijn. Het is ook belangrijk om goed te checken wat de premie-opslag voor gevolgen heeft voor je terugbetaling, want als die opslag hoog is kunnen de kosten voor je lening al snel behoorlijk oplopen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Geen onderpand nodig voor de lening.
 • Zeer snelle aanvraag en beoordeling.
 • Acceptatie op basis van rekeningoverzicht.
 • Looptijden tot maximaal 24 maanden.
 • Altijd boetevrij vervroegd aflossen.
Minpunten:
 • Persoonlijke borgstelling vereist.
 • Minimale omzet van 50.000 euro nodig.
Bezoek Bridgefund
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling Bridgefund

Bezoek Bridgefund
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies