Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Swishfund lening review

screenshots Swishfund

Laatst bijgewerkt: 25 april 2023

Of je nu een kleine overbrugging zoekt voor je bedrijfsactiviteiten of meteen een grote lening tot wel een half miljoen euro voor je bedrijf af wilt sluiten, je kunt er altijd voor terecht bij Swishfund. Swishfund is een Nederlands bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in flexibele leningen aan ondernemers. Aanvragen gaat heel eenvoudig via internet en ook het controleproces is zowel duidelijk als snel. Zodra je aanvraag is goedgekeurd staat het geld binnen 72 uur op je zakelijke rekening. Het aflossen en betalen van de leenkosten vindt vervolgens dagelijks plaats tot het einde van de looptijd.

Waarom kies je voor Swishfund?
 • Korte looptijd dus snel weer leningvrij
 • Geen bedrijfsplan nodig voor aanvraag
 • Gedegen kredietwaardigheidscheck
 • Ook voor BV's en NV's beschikbaar
 • Aflossing op basis van seizoenspatronen
Bezoek Swishfund

Wat is Swishfund?

Swishfund is een aanbieder van zakelijke leningen voor Nederlandse ondernemers. Het bedrijf biedt leningen aan van 3.000 tot 500.000 euro, met looptijden tussen de 3 en 12 maanden. Het acceptatieproces is heel eenvoudig, want je hoeft alleen maar de benodigde bedrijfsgegevens en je persoonlijke informatie in te vullen en het bewijs aan te leveren dat je onderneming voldoende omzet heeft om de lening te kunnen terugbetalen. Je kunt elke lening altijd boetevrij vervroegd aflossen.


Lening mogelijkheden bij Swishfund

Bij Swishfund heb je de volgende lening mogelijkheden tot je beschikking:

Mogelijke leenbedragen € 3.000 tot € 500.000
Termijnen voor terugbetaling 3, 6, 9 of 12 maanden
Rentepercentages Variabel
Afsluitkosten 2% van leenbedrag (min. € 650,00)
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 24 uur op werkdagen
Hoe snel heb je het geld? Binnen 3 werkdagen na goedkeuring
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF

Voorwaarden en vereisten

Wanneer je via Swishfund een zakelijk krediet wilt aanvragen moet je in elk geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je moet minimaal 1 jaar ondernemer met een KvK-inschrijving zijn.
 • Je moet de beschikking hebben over een zakelijke bankrekening.
 • Je moet woonachtig zijn in Nederland (en hier staan ingeschreven).
 • De onderneming waar je een krediet voor aanvraagt moet een minimale jaaromzet van € 50.000,- hebben.

Kredietwaardigheid

Los van bovenstaande eisen en voorwaarden is het belangrijk dat je kredietwaardig bent. Daarbij wordt alleen gekeken naar de omzet en winst van het afgelopen jaar. Je hoeft geen bedrijfsplan te overleggen en er wordt ook geen persoonlijke kredietcheck voor je uitgevoerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Dat is een belangrijke reden waardoor Swishfund in staat is om heel snel een krediet beschikbaar te maken aan ondernemers die daarvoor in aanmerking komen.


De leenmogelijkheden van Swishfund: zakelijk krediet

Het enige financiële product dat Swishfund aanbiedt is het zakelijke krediet. Dat gaat ook altijd om een kortlopend krediet met een looptijd van maximaal 12 maanden. Je kunt echter ook kiezen voor een kortere looptijd van 3, of 9 maanden. Dat betekent dus wel dat het alleen slim is om een krediet te nemen dat je ook inderdaad weer terug kunt betalen in deze relatief korte periode. Dit laat ook zien waarom Swishfund niet zo geschikt is voor startende ondernemingen, die vaak nog veel onzekerheid hebben over hun toekomstige omzet.

Seizoensgebonden omzet

Bij het terugbetalen van je zakelijke lening kan rekening gehouden worden met seizoensgebonden inkomsten. Wanneer je bedrijf met name in de zomer of winter omzet heeft kun je er dus ook voor kiezen om overwegend in die periode het krediet af te lossen.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Het aanvragen van een lening is bij Swishfund heel eenvoudig. Hieronder zetten we de stappen uiteen die nodig zijn om uiteindelijk een krediet op je rekening gestort te krijgen.

Stap 1: Een aanvraag doen

De eerste stap is het bepalen van het leenbedrag en de looptijd van je krediet. Klik op de knop Krediet aanvragen om de leencalculator te openen. Hier kun je met de schuifbalk een bedrag kiezen: minimaal 3.000 en maximaal 500.000 euro. Met de knoppen daarnaast kun je de looptijd selecteren: 3, 6, 9 of 12 maanden.

Zodra je de instellingen aanpast zie je ook dagelijkse aflossing veranderen. Het is slim om zelf dat bedrag even te vermenigvuldigen met het aantal dagen van de looptijd, want dan zie je meteen wat je (bij benadering) in totaal aan het krediet kwijt zult zijn.

Wanneer je tevreden bent met wat je hier ziet staan kun je de aanvraag afmaken. Vul een leendoel in en alle andere gegevens in. Je kunt ook je bankgegevens alvast invoeren zodat het geld zo snel mogelijk over kan worden gemaakt. Verstuur de aanvraag nadat je ook de informatie op het vierde tabblad hebt ingevuld.

Stap 2: De controle

Wanneer je de aanvraag hebt ingestuurd zul je een bericht ontvangen met daarin de aanvullende zaken die nodig zijn. Het belangrijkste onderdeel daarvan zijn de afschriften van je zakelijke rekening. Daar kan Swishfund namelijk meteen een oordeel over je cashflow op baseren. Als je voldoende omzet hebt om je gewenste lening te kunnen terugbetalen zul je binnen 24 uur een leenvoorstel krijgen. De offerte voor je nieuwe zakelijke lening kun je dan ook meteen bespreken met een medewerker van Swishfund.

Stap 3: Offerte accepteren

Wanneer je akkoord gaat met de leenofferte geef je daar je akkoord op en gaat Swishfund verder met de afhandeling van je lening. Dat duurt nog maximaal 3 dagen, waarna het leenbedrag op je zakelijke rekening wordt gestort en je meteen gebruik kunt maken van je grotere financiële slagkracht. De volgende dag begint het terugbetalen van de lening al, waarbij elke dag de aflossing en de kosten worden afgeschreven.

blank


Contact gegevens & klantenservice

blank

Hier kun je alle informatie vinden die je nodig hebt wanneer je graag met de klantenservice van Swishfund in contact wilt komen.

Contactinformatie

Swishfund heeft twee kantoren. Het ene staat in Amsterdam en het andere in Londen. Hieronder vind je de contactgegevens van de Nederlandse tak van Swishfund, waar je als Nederlandse ondernemer logischerwijs mee te maken krijgt.

Adres:

Anthony Fokkerweg 1
1059CM Amsterdam

Hoe is Swishfund het beste te bereiken?

Je kunt Swishfund op werkdagen van 9.00 tot 18.00 bereiken op telefoonnummer 085 – 064 41 44. Daarnaast is het mogelijk om een e-mail te sturen naar het adres info@swishfund.nl. Wanneer je in het menu bovenaan de site op de knop Contact klikt vind je meteen een contactformulier waarmee je een vraag kunt versturen. Zodra je een lening af hebt gesloten krijg je ook een eigen inlog op het beveiligde Swishfund account waar je zelfstandig enkele eenvoudige zaken kunt regelen.

Registratie bij BKR

Er vindt tijdens je leningaanvraag bij Swishfund een kredietcheck plaats bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat betekent dat je er geen geld kunt lenen wanneer je daar als consument een negatieve codering hebt staan. Het is belangrijk om te weten dat je als zelfstandig ondernemer in een aantal gevallen persoonlijk aansprakelijk bent voor je zakelijke schulden. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je als ZZP’er een lening aanvraagt en die niet terug kunt betalen. Hou daar dus altijd goed rekening mee.

Vergunning en AFM registratie

Swishfund heeft geen registratie bij de Autoriteit Financiële Markten. Dat komt doordat het bedrijf alleen leningen aanbiedt voor ondernemers en niet aan particulieren. Zakelijke leningen en kredieten zijn aan veel minder regels gebonden dan financieringen voor consumenten. Het blijft daardoor echter wel altijd goed opletten als ondernemer dat je met een betrouwbare partij in zee gaat.


Conclusie: Is Swishfund een betrouwbare partij?

Zolang je goed alle voorwaarden en eisen begrijpt waar je bij Swishfund mee te maken krijgt heb je hier te maken met een betrouwbare partij. Er staat een financieel solide bedrijf achter de website van Swishfund dus je hoeft nooit bang te zijn dat je lening toch ineens niet door zal komen. Er wordt een gedegen controle gehanteerd voor het aannemen van nieuwe klanten, waarbij echt puur naar de cijfers wordt gekeken en er dus geen persoonlijke mening van een adviseur bij komt. Dat komt ook doordat er geen bedrijfsplan nodig is voor de aanvraag. Als je voldoende omzet draait kun je een lening krijgen, zo duidelijk en eenvoudig is het dus.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Korte looptijd dus snel weer leningvrij
 • Geen bedrijfsplan nodig voor aanvraag
 • Gedegen kredietwaardigheidscheck
 • Ook voor BV's en NV's beschikbaar
 • Aflossing op basis van seizoenspatronen
Minpunten:
 • Niet voor startende ondernemingen
Bezoek Swishfund
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling Swishfund

Bezoek Swishfund
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies