Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Qeld lening review

screenshots Qeld

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Heb je een bestaande of nieuwe onderneming in het middel en kleinbedrijf en zoek je een lening om bepaalde apparaten of je voorraad in te kunnen kopen? Dan kan een zakelijk krediet van Qeld goed van pas komen.

Deze leningen tussen 1.000 en 100.000 euro zijn beschikbaar voor alle Nederlandse ondernemers met een zakelijke bankrekening en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In deze review bespreken we alle belangrijke aspecten van de kredieten van Qeld en hoe jij als ondernemer er eentje aan kunt vragen.

Waarom kies je voor Qeld?
 • Binnen een uur zakelijk krediet aanvragen
 • Al lening mogelijk vanaf 1.000 euro
 • Zelf kiezen uit meerdere looptijden
 • Ook voor starters beschikbaar
Bezoek Qeld

Wat is Qeld?

Qeld (spreek uit als “geld” met een q aan het begin) is een van oorsprong Zweedse kredietverstrekker voor zakelijke klanten. De kredieten zijn vanwege hun maximale leenbedrag van 100.000 niet bedoeld voor heel grote ondernemingen, maar eerder voor bedrijven die actief zijn in het MKB.

Ook starters kunnen relatief eenvoudig een financiering krijgen omdat er dan vooral wordt gekeken naar de potentie van het bedrijf en minder naar de omzet in het verleden. Je kunt zelfs een krediet krijgen vanaf slechts 1.000 euro, dus ook voor het overbruggen van de eerste aanloopperiode van je nieuwe onderneming kan een Qeld lening erg handig zijn.


Lening mogelijkheden bij Qeld

Hieronder kun je alvast de zakelijke leenmogelijkheden bekijken bij Qeld:

Mogelijke leenbedragen € 1.000 tot € 100.000
Termijnen voor terugbetaling 6 tot 18 maanden
Rentepercentages Variabel
Afsluitkosten € 0,00
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 1 uur (op werkdagen)
Hoe snel heb je het geld? Dezelfde dag (op werkdagen)
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF
Persoonlijke garantstelling Ja

Voorwaarden en vereisten

Om bij Qeld een zakelijk krediet aan te kunnen vragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je moet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer.
 • Je moet als eigenaar van het bedrijf staan ingeschreven als inwoner van een Nederlandse gemeente.
 • Er moet een gedegen financiële administratie worden bijgehouden.
 • Je moet een zakelijke rekening hebben waar het geld op gestort kan worden, en waarmee de maandelijkse termijn mee zal worden voldaan.
 • Het krediet moet besteed worden aan doeleinden die passen bij de normale activiteiten van je onderneming. Je kunt het geld dus niet zomaar privé gebruiken, het moet echt zijn bestemd voor het soepel laten draaien van je onderneming.

Kredietwaardigheid

De vereiste van kredietwaardigheid verdient op deze plek wat extra aandacht. Qeld beoordeelt elke nieuwe klant en de kredietaanvraag namelijk afzonderlijk op haalbaarheid en kredietwaardigheid. Dat levert een zogenaamde Qeld-score op. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar omzet, kosten en reeds lopende leningen of kredieten, want zelfs als je verlies draait en/of een betalingsachterstand hebt kun je vaak een krediet afsluiten. Er wordt meer gefocust op de potentie die je bedrijfsconcept heeft. Elke kredietaanvraag is dus een op maar gemaakt traject, dat desondanks wel heel vlot doorlopen kan worden.


De leenmogelijkheden van Qeld: zakelijk krediet

Je kunt bij Qeld.nl alleen terecht voor het afsluiten van een zakelijk krediet. Het gaat hierbij om een lening voor ondernemers van 1.000 tot 100.000 euro die je zonder extra kosten vervroegd in kunt lossen. Je krijgt zoals reeds vermeld als bedrijf een eigen Qeld-score die bepaalt wat je kredietwaardigheid is en hoeveel maandelijkse kosten er aan je lening verbonden zijn.

Er wordt namelijk geen rentepercentage gebruikt, maar een vaste maandelijkse prijs die afhangt van de looptijd en het leenbedrag waar je voor hebt gekozen. Dat betekent dus heel veel duidelijkheid en dankzij het boetevrij aflossen ook nog eens veel flexibiliteit. Ook goed om te weten: er worden geen opstartkosten of andere verborgen kosten in rekening gebracht.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Het aanvragen van een offerte voor je eigen zakelijke krediet gaat heel snel en je hebt op werkdagen vaak ook al een antwoord binnen 1 uur. Als je in staat bent snel alle gegevens aan te leveren kun je in het ideale geval nog dezelfde dag de leensom op je rekening hebben staan. Hier lees je hoe het werkt.

Stap 1: Leenbedrag en looptijd bepalen

Met de rekenmodule op de website kun je zelf al vast invullen hoeveel geld je zou willen lenen en ook bepalen wat de looptijd moet zijn. Met de schuifbalk pas je het leenbedrag aan en door een looptijd te kiezen krijg je meteen een indicatie van de totale kosten. Dat wordt heel transparant weergegeven en er zijn geen aanvullende kosten, maar let wel op dat jouw eigen prijs afhankelijk is van de controle van je onderneming.

blank

Stap 2: Gegevens invullen en aanvragen

Als je wel interesse hebt in het getoonde krediet kun je daar een aanvraag voor doen. Klik daarvoor op de knop Nu aanvragen, zodat je meteen kunt beginnen met het invullen van je gegevens. Dat is bijvoorbeeld je KvK-nummer, je mobiele telefoonnummer en je e-mailadres. Klik dan op de knop Aanvragen. Je krijgt dan vanzelf informatie over de overige informatie die je aan moet leveren.

Stap 3: Beoordeling en offerte

Nadat je de benodigde gegevens en eventuele documenten hebt ingestuurd wordt je aanvraag vaak al binnen 1 uur beoordeeld. Als die wordt goedgekeurd ontvang je ook meteen de offerte. Daarin staat dan ook de totale prijs die voor jou zal gelden voor deze lening.

Stap 4: Goedkeuring en acceptatie

Als je akkoord gaat met de offerte kun je die meteen online ondertekenen met behulp van iDIN. Dat is vergelijkbaar met iDeal, maar hier specifiek bedoeld om veilig je identiteit te bevestigen. Vervolgens kun je de offerte digitaal ondertekenen met Signicat. Zodra je dat hebt gedaan is de lening van beide kanten geaccepteerd en heb je vrijwel altijd nog dezelfde dag beschikking over je lening.


Contact gegevens & klantenservice

blank

Hier vind je alle gegevens die je nodig hebt om met Qeld in contact te komen.

Contactinformatie

Qeld.nl is een van oorsprong Zweeds bedrijf dat in Nederland actief is vanuit een kantoor in het centrum van Amsterdam.

Adres:
Keizersgracht 391
1016 EJ Amsterdam

Hoe is Qeld het beste te bereiken?

Qeld is op maandag tot en met vrijdag te bereiken van 8.00 tot 17.00 op telefoonnummer 020 – 808 60 84. Ook kun je altijd een e-mail sturen naar support@qeld.nl. Er is geen contactformulier beschikbaar op de website.

Registratie bij BKR

Wanneer je onderneemt als ZZP’er, freelancer of wanneer je actief bent binnen een VoF ben je altijd hoofdelijk aansprakelijk voor je zakelijke schulden. Dat betekent dat je persoonlijke financiële situatie er onder zal lijden wanneer je in gebreke blijft bij het terugbetalen van een zakelijke lening. Daarom is het sinds enige tijd zo dat deze zakelijke kredieten ook bij het Bureau Krediet Registratie worden gecheckt en gemeld. Als je voor je eenmanszaak een zakelijk krediet afneemt dat hoger is dan 1.000 euro heeft dat dus ook gevolgen voor de mogelijkheden die je hebt om een hypotheek af te sluiten e.d. Dat is dus iets om rekening mee te houden.

Vergunning en AFM registratie

Qeld heeft geen AFM-registratie en vermeldt op zijn website niet welke vergunningen het heeft ontvangen voor het verlenen van zakelijke kredieten. Het is daarbij goed om te weten dat zakelijke kredieten ook niet vallen onder het toezicht van de AFM, want die organisatie houdt zich alleen bezig met consumenten. Aangezien je als ZZP’er of andere hoofdelijk aansprakelijk ondernemer wel een krediet af kunt sluiten bij Qeld is het dus belangrijk om altijd zelf goed na te blijven denken of het wel verstandig is om het door jou gewenste krediet aan te vragen. Overigens is het moederbedrijf van Qeld, Qred AB, wel geregistreerd bij de Zweedse autoriteit voor financiële markten.

blank


Conclusie: Is Qeld een betrouwbare partij?

Qeld is een betrouwbare aanbieder van zakelijke kredieten die veel informatie biedt over zijn leningen en ook een gedegen controle uitvoert voor je er een zakelijke lening af kunt sluiten. De meeste klanten die gebruik maken van deze kredietverstrekker zijn ook tevreden over de afhandeling van de aanvraag en de lening zelf. Zo werd Qeld.nl samen met moederbedrijf Qred AB in 2020 door de Financial Times nog genoemd in de top 10 van snelst groeiende financiële instellingen in Europa.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Binnen een uur zakelijk krediet aanvragen
 • Al lening mogelijk vanaf 1.000 euro
 • Zelf kiezen uit meerdere looptijden
 • Ook voor starters beschikbaar
Minpunten:
 • Alleen voor kleinere bedrijven
 • BKR registratie bij hoofdelijke aansprakelijkheid
Bezoek Qeld
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling Qeld

Bezoek Qeld
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies