Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Yeaz! lening review

screenshots Yeaz!

Laatst bijgewerkt: 23 januari 2023

Wil je graag een bedrag zakelijk lenen en vind je het een aantrekkelijke optie om daarbij geen aflossingsverplichting te hebben? Dan kan online geldverstrekker Yeaz! een prima manier voor jou zijn om een bedrijfslening bij af te sluiten. Yeaz! leningen zijn beschikbaar voor eenmanszaken en bv’s met leenbedragen tot maximaal 50.000 euro.

Waarom kies je voor Yeaz!?
  • Geen ondernemingsplan nodig.
  • Rente vanaf 1,5% per maand.
  • Geen aflossingsverplichting.
  • Alleen rente over openstaand bedrag.
Bekijk alle zakelijke leningen

Wat is Yeaz?

Yeaz! is een online financier voor bedrijven die zakelijke leningen aanbiedt tot maximaal 50.000 euro. Het bedrijf is onderdeel van SVEA, een Zweeds fintech bedrijf dat inmiddels ook in veel andere Europese landen actief is. Ondernemingen die voor een lening van Yeaz! in aanmerking komen profiteren van duidelijke voorwaarden en een heel soepel en eenvoudig aanvraagproces.


Lening mogelijkheden bij Yeaz!

Je kunt bij Yeaz! terecht voor zakelijke leningen met de volgende mogelijkheden:

Mogelijke leenbedragen € 1.000 tot € 50.000
Termijnen voor terugbetaling Geen aflossingsverplichting
Rentepercentages Tussen 1,5% en 2,38% per maand
Afsluitkosten Geen
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 24 uur op werkdagen
Hoe snel heb je het geld? Binnen 1 werkdagen na goedkeuring
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, boetevrij
Geschikt voor Eenmanszaak en bv

Voorwaarden en vereisten

blank

De voorwaarden en vereisten waar je bij Yeaz! aan moet voldoen zijn veel minder uitgebreid en streng dan bij traditionele financiële instellingen. Welke vereisten en voorwaarden worden er gehanteerd?

Bedrijfsvorm

Yeaz! Verstrekt alleen leningen aan eenmanszaken die minimaal 1 jaar bestaan en bv’s met een enkele eigenaar en bestuurder. Wanneer je bedrijf een andere rechtsvorm heeft kun je bij Yeaz! dus helaas geen lening afsluiten. Voor bv’s is het maximale leenbedrag 50.000 euro. Eenmanszaken kunnen maximaal 25.000 euro lenen.

Privérekening

Het is een verplichting om een privérekening te hebben bij een select aantal Nederlandse banken. Om je identiteit te bevestigen moet je namelijk inloggen op je privérekening middels iDIN. Dat kan alleen bij de volgende banken: ABN AMRO, BUNQ, ASN, ING, Rabobank, Regiobank, SNS en Triodos. Als jouw privérekening bij een andere bank loopt kun je dus niet zakelijk lenen bij deze online financier.

Kredietwaardigheid

Om te bepalen of je bedrijf en jij als ondernemer betrouwbaar en kredietwaardig zijn worden de transacties op zowel je zakelijke bankrekening als je privérekening gecheckt. Die gegevens moet je tijdens het doen van een aanvraag uploaden. Deze check verloopt deels automatisch maar soms ook handmatig.


De leenmogelijkheden van Yeaz: zakelijke lening

blank

Het financiële product dat Yeaz! Aan zakelijke klanten kan aanbieden bestaat uit een lening zonder aflossingsverplichting. Je vraagt een van tevoren vaststaand leenbedrag aan, dat ook direct volledig op je zakelijke rekening wordt gestort.

Geen aflossingsverplichting

Vanwege het ontbreken van een aflossingsverplichting kun je ervoor kiezen om een bepaalde periode alleen de verschuldigde rente over te maken. Hoeveel dat is hangt af van het nog openstaande leenbedrag. Hoe meer je aflost, hoe lager het bedrag aan rente dat je elke maand moet betalen.

Overigens wordt de maandelijkse rente teruggerekend naar het aantal dagen van die maand. Hoe minder dagen er in de betreffende maand zitten, hoe lager de kosten die maand zullen zijn.

Indicatie van de leenkosten

Het is een goed idee om voor je begint met aanvragen alvast een indicatie te krijgen van de kosten. Dat kan bijvoorbeeld via de rekenmodule bovenaan de homepage van de website. Daar kun je met het schuifbalkje het leenbedrag instellen. Ook kies je hier de aflossingstermijn die je van plan te gaan hanteren. Je ziet direct welk bedrag je per maand (en ook per dag) verschuldigd bent.

Let op: dit is nog slechts een indicatie. De daadwerkelijke rente wordt gebaseerd op het nog te bepalen risicoprofiel van jouw bedrijf.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Je kunt via de website van Yeaz! direct een leningaanvraag indienen. Daarbij moet je enkele eenvoudige stappen doorlopen:

Stap 1: Rechtsvorm van je bedrijf aangeven

In deze stap selecteer je de rechtsvorm van je onderneming. Je kunt kiezen uit eenmanszaak en bv. Het maximale leenbedrag verschilt voor deze twee bedrijfsvormen. Een eenmanszaak kan maximaal 25.000 euro lenen, een bv mag tot leenbedragen van 50.000 euro gaan.

Stap 2: Leenbedrag kiezen

De volgende stap is het kiezen van je gewenste leenbedrag. Je kunt dit bedrag exact typen maar het ook per veelvoud van duizend instellen middels het schuifbalkje.

Stap 3: Leendoel selecteren

Nu kies je welke leendoelen je allemaal hebt voor het door jou gewenste bedrag. Je kunt meerdere leendoelen kiezen. Die moeten wel allemaal een zakelijk oogmerk hebben. Je mag dus niet geld lenen voor privédoeleinden.

Stap 4: KvK gegevens

Om je snel van dienst te kunnen zijn haalt Yeaz! nu gegevens op uit het register van de Kamer van Koophandel. Je moet daarvoor in deze stap je KvK-nummer invoeren. De gegevens van je onderneming worden opgehaald, waaronder jouw naam als eigenaar en je adres.

Afronding van de aanvraag

blank

Om je identiteit te bevestigen moet je inloggen met iDIN. Daarmee kan worden geverifieerd dat je naam en adres overeenkomt met wat er in de KvK staat.

Nu ben je er helaas nog niet, want om te beoordelen of je voor het gewenste leenbedrag in aanmerking komt moet je ook de transacties op zowel je privé als je zakelijke bankrekening uploaden. Dat gaat om alle transacties van de voorgaande 12 maanden. Dat zijn echter wel meteen de enige gegevens die Yeaz! nodig heeft om te bepalen hoeveel je kunt lenen.

Beoordeling en leenvoorstel

Nadat je alle gegevens hebt ingediend zal Yeaz! gaan checken of je kredietwaardigheid in orde is. Er wordt daarvoor zoals vermeld niet alleen naar je zakelijke financiën maar ook naar je privésituatie gekeken. Daarbij wordt ook meteen een risicoscore berekend. Die score bepaalt deels hoeveel rente je moet gaan betalen: hoe hoger het risico, hoe hoger de rente.

Geld ontvangen

Als alles in orde is zul je een leenvoorstel krijgen. Wanneer je voor akkoord tekent zal het bedrag binnen een werkdag naar je zakelijke bankrekening worden overgemaakt.


Contactgegevens & klantenservice

Alhoewel Yeaz! onderdeel van het Zweedse bedrijf SVEA is er gewoon een Nederlands kantoor dat in Gouda is gevestigd. Daarnaast is er een Nederlandstalige helpdesk die je met je vragen kan helpen.

Adres:
Lage Gouwe 2C
2801 LG Gouda

Hoe is Yeaz! het beste te bereiken?

Je kunt Yeaz! Op drie manieren bereiken. Dat is ten eerste telefonisch. Tijdens kantooruren kun je bellen met 0850 – 640 113. Wanneer je de vraag liever via Whatsapp stelt kan dit via het nummer 06-18925445. Tot slot kun je ook het contactformulier op de website invullen of een e-mail sturen naar klantenservice@yeaz.com.

Registratie bij BKR

Het leenproduct dat je afsluit bij Yeaz! wordt niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het gaat namelijk om een puur zakelijke lening die je voor jouw onderneming afsluit. Ook bij het beoordelen van je aanvraag wordt niet jouw persoonlijke BKR-status opgevraagd.

Vergunning en AFM registratie

Aangezien Yeaz! alleen leningen aanbiedt aan bedrijven is de financier ze niet gebonden aan regels die voor particulieren zijn opgesteld en door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) worden gehandhaafd. Ze hebben dus ook geen vergunning nodig om hun leenproducten aan te bieden aan Nederlandse bedrijven.

Dat betekent wel dat je als ondernemer zelf kritisch naar een bepaald aanbod moet kijken. Het is bijvoorbeeld altijd een goed idee om de algemene voorwaarden door te lezen voor je ergens je handtekening onder zet.


Conclusie: Is Yeaz! een betrouwbare partij?

Yeaz! Komt nog maar pas kijken op de Nederlandse markt dus het is lastig bepalen of het om een betrouwbare aanbieder gaat. De financier heeft internationaal echter wel reeds zijn sporen verdiend. In Zweden is het moederbedrijf al sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw een gevestigde naam. Daarnaast lijken de voorwaarden en vereisten gunstig voor de ondernemer.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Geen ondernemingsplan nodig.
  • Rente vanaf 1,5% per maand.
  • Geen aflossingsverplichting.
  • Alleen rente over openstaand bedrag.
Minpunten:
  • Alleen voor eenmanszaak en bv.
  • Privérekening bij beperkt aantal banken.
Bekijk alle zakelijke leningen
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Bekijk alle zakelijke leningen
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies