Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

PIN Voorschot lening review

screenshots PIN Voorschot

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Een makkelijke, snelle, maar wel op maat gemaakte zakelijke lening die je vrijwel ongemerkt via je pintransacties weer terugbetaalt. Dat is wat financier PIN Voorschot ondernemers met een pinapparaat kan bieden. De uitgebreide intake en het persoonlijk contact zorgen ervoor dat je altijd het juiste leenproduct krijgt en daar ook nooit teveel voor betaalt. In deze review laten we zien hoe het PIN Voorschot werkt en hoe je er zelf deze lening aan kunt vragen.

Waarom kies je voor PIN Voorschot?
 • Zakelijk lenen vanaf 2.000 euro
 • Automatisch terugbetalen via pinautomaat
 • Persoonlijke accountmanager
 • Erkend MKB financier
 • Boetevrije sneller aflossen
Bezoek PIN Voorschot

Wat is PIN Voorschot?

PIN Voorschot is een website van het bedrijf EMF. Ondernemers kunnen er voor veel uiteenlopende leendoelen een bedrag lenen tussen 2.000 en 50.000 euro. Dat bedrag wordt in 3 tot 12 maanden afgelost doordat er een vast percentage wordt ingehouden op alle betalingen die klanten via het pinautomaat doen. Daar komt dus ook de naam van deze website vandaan, want door deze lening af te sluiten neem je alvast een voorschot op de pinbetalingen die de komende tijd binnen zullen komen. Bij PIN Voorschot komt er altijd een van de financieel experts bij je bedrijf langs om de lening toe te lichten en alle mogelijkheden te bekijken.


Lening mogelijkheden bij PIN Voorschot

Wanneer je graag een lening af zou willen sluiten bij PIN Voorschot kun je hier alvast zien welke lening mogelijkheden er zijn bij deze geldverstrekker:

Mogelijke leenbedragen € 2.000 tot € 50.000
Termijnen voor terugbetaling 3 tot 12 maanden
Rentepercentages Tussen 2,25% en 2,5% per maand
Afsluitkosten € 0,00
Hoe lang duurt een aanvraag? 1 werkdag
Hoe snel heb je het geld? 4 tot 5 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF

Voorwaarden en vereisten

blank

Welke voorwaarden en vereisten zijn er allemaal wanneer je graag een lening bij PIN Voorschot af wilt sluiten?

Pinautomaat

Het is een absolute vereiste om een pinautomaat in je onderneming aanwezig te hebben en dat het grootste deel van je klanten daar ook mee betaalt. Dat komt doordat het terugbetalen van je lening via het pinautomaat verloopt. Van elke betaling wordt een vast percentage meteen gebruikt om een deel van je lening in te lossen.

Rekenvoorbeeld:

Stel je verkoopt iets voor 100 euro en het aflossingspercentage is 20%. Dan wordt bij deze betaling automatisch 20 euro gebruikt als aflossing en krijg je zelf 80 euro op je zakelijke rekening gestort. Dat betekent dus ook dat je op dagen met minder omzet minder af hoeft te lossen, terwijl je tijdens goede verkoopdagen juist ongemerkt (en boetevrij) extra aflost.

Overige vereisten

Natuurlijk zijn er naast het actief gebruiken van een pinautomaat in je onderneming ook nog enkele andere voorwaarden en eisen:

 • Je moet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je moet een digitaal bestand aan kunnen leveren met een transactieoverzicht van je zakelijke rekening.
 • Je moet dus ook een aparte zakelijke rekening hebben voor je onderneming.
 • Er moet ook voldoende omzet zijn, die grotendeels via pin worden betaald, om de aangevraagde lening af te kunnen lossen. Hoeveel omzet dat precies is wordt helaas niet vermeld op de site van PIN Voorschot.

De leenmogelijkheden van PIN Voorschot: zakelijke lening

Je kunt bij PIN Voorschot een zakelijke lening krijgen voor je bedrijf voor een bedrag tussen 2.000 en 50.000 euro. Dat kun je vervolgens aan elk bedrijfsmatige uitgave besteden die je maar wilt. Dat kan dus zijn voor het doen van een verbouwing, het herinrichten van een winkelpand, nieuwe kantoorapparatuur kopen en nog veel meer. PIN Voorschot kijkt alleen of de financiële situatie van je bedrijf toereikend is om de lening terug te betalen. Het gaat om een lening en geen krediet, je krijgt het toegewezen leenbedrag dus ineens uitgekeerd en kunt gedane aflossingen niet opnieuw opnemen.

Het EVENT Voorschot

Wanneer je een organisator van een evenement bent, zoals een festival of een beurs, kun je ook een lening krijgen bij PIN Voorschot. Deze lening wordt het EVENT Voorschot genoemd. Het enige wat hierbij anders werkt dan bij het PIN Voorschot is dat je de lening na het evenement in zijn geheel aflost. Dat komt doordat de meeste inkomsten vaak aan de kassa plaatsvinden over een periode van slechts enkele dagen.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Het aanvragen van een lening werkt heel eenvoudig. Het is vooral belangrijk om contact te leggen met PIN Voorschot. Dat kan op een aantal manieren. Vervolgens verloopt het aanvraagproces altijd op ongeveer dezelfde manier. Hieronder zie je welke stappen daarmee gepaard gaan.

Stap 1: Aanvraag doen via de website

blank

Om de aanvraag in gang te zetten kun je het beste maar gewoon het formulier op de site invullen. Daarvoor vul je eerst het bedrag in dat je graag zou willen lenen. Daarna typ je je voor- en achternaam en vul je de naam van je onderneming in. Vervolgens voer je het e-mailadres en telefoonnummer in waarop je te bereiken bent. Optioneel kun je ook nog even aangeven hoe je van PIN Voorschot hebt gehoord (bijvoorbeeld via onze website) en daarna kun je het formulier al versturen.

Stap 2: Eerste beoordeling

Nu is het eerst nodig om het digitale bankbestand op te sturen, waarin alle af- en bijschrijvingen van je zakelijke rekening staan vermeld. Dat kan bijvoorbeeld een MT 940 bestand zijn (dit kun je zelf tijdens het internetbankieren exporteren). Op basis van je financiële transacties wordt gekeken of je voor een financiering in aanmerking zou kunnen komen.

Stap 3: Gesprek op locatie

Wanneer alle seinen nog op groen staan zal je accountmanager contact met je opnemen om een afspraak te maken om op je bedrijf langs te komen. Dat gesprek kan al binnen een paar dagen plaatsvinden. Er wordt dan meer uitleg gegeven over de lening en de diverse mogelijkheden worden ook alvast besproken.

Stap 4: Goedkeuring en acceptatie

blank

Als je de aanvraag na het gesprek inderdaad door wilt zetten dan worden daarvoor de nodige gegevens op papier gezet. Naar aanleiding daarvan wordt er een offerte opgesteld die je binnen 2 dagen zult ontvangen. Nadat je de offerte hebt getekend zal het leenbedrag binnen 2 dagen op je zakelijke rekening worden gestort.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Het is eenvoudig om met de klantenservice van PIN Voorschot in contact te komen. Hier lees je hoe je dat zoal kunt doen.

Contactinformatie

blank

PIN Voorschot is onderdeel van European Merchant Finance B.V. en houdt kantoor in Naarden-Vesting.

Adres:

Kooltjesbuurt 1
1411 RZ Naarden-Vesting

Hoe is PIN Voorschot het beste te bereiken?

Er zijn diverse manieren om met de klantenservice van PIN Voorschot in contact te komen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens kantoortijden heel vlot via de live chat op de site. Je vindt dat venster rechtsonder elke pagina. Open het scherm om meteen je vraag te stellen, die normaal gesproken binnen enkele minuten beantwoord zal worden.

Je kunt tijdens kantooruren echter ook gewoon meteen bellen met het nummer 088 – 3880 880, via Whatsapp een bericht sturen naar het nummer 06 – 15 63 25 35. Ook is het een optie om een e-mail te sturen via het contactformulier op de site of rechtstreeks naar het adres info@emffinance.nl. Al deze contactmogelijkheden zijn ook te gebruiken voor het inplannen van een intakegesprek.

Vergunning en AFM registratie

PIN Voorschot is niet bekend in het AFM register. Dat is logisch, want het bedrijf heeft geen vergunningen nodig om zakelijke leningen aan te kunnen bieden. PIN Voorschot en EVENT Voorschot zijn puur bedrijfsmatige leenproducten en dat is bijvoorbeeld ook de reden dat er geen toetsing bij het Bureau Krediet Registratie plaatsvindt.


Conclusie: Is PIN Voorschot een betrouwbare partij?

PIN Voorschot is een betrouwbare financier voor het MKB. Zo is het bedrijf bijvoorbeeld een van de slechts 16 financiers die zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend MKB Financier. Ook is deze geldverstrekker aangesloten bij het Kifid Klachteninstituut. Wat ook veel vertrouwen wekt is het feit dat je een persoonlijke accountmanager krijgt toegewezen, die ook echt op je bedrijf langskomt om te zien hoe je onderneming opereert. De vele ondernemers die zichzelf op de site voorstellen en hun positieve ervaringen met PIN Voorschot met je delen wekken ook veel vertrouwen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zakelijk lenen vanaf 2.000 euro
 • Automatisch terugbetalen via pinautomaat
 • Persoonlijke accountmanager
 • Erkend MKB financier
 • Boetevrije sneller aflossen
Minpunten:
 • Maximaal leenbedrag van 50.000 euro
 • Relatief lang aanvraagproces
Bezoek PIN Voorschot
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling PIN Voorschot

Bezoek PIN Voorschot
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies