Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Benkey lening review

screenshots Benkey

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Wanneer je zakelijk vastgoed wilt laten financieren dan kun je daar natuurlijk in de eerste plaats voor terecht bij traditionele banken. Toch kunnen die zulke strenge voorwaarden hanteren dat ook volledig levensvatbare projecten niet voor een financiering in aanmerking komen. Dan kan een lening via Benkey uitkomst bieden, want daarbij wordt in de eerste plaats gekeken naar de waarde van het vastgoed om een passende financiering op te baseren.

Waarom kies je voor Benkey?
 • Meerdere leenopties voor vastgoed.
 • Makkelijker lenen dan bij de bank.
 • Binnen 24 uur weet je of je kunt lenen.
 • Rente vanaf 2,9% op jaarbasis.
Bezoek Benkey
Wat kun je lezen in dit artikel?

Wat is Benkey?

Benkey is een financieel bemiddelaar die ondernemers die geld willen lenen voor vastgoed koppelt aan investeerders die een goed en stabiel rendement zoeken voor hun investering. De verschillende hypotheken zijn beschikbaar voor elk zakelijk gebruik dat met vastgoed te maken heeft. Dat kan bijvoorbeeld het aankopen of bouwen van een eigen bedrijfspand zijn, maar ook een financiering voor een groot vastgoedproject waarbij het bedrijfspand verhuurd of direct verkocht zal worden.


Lening mogelijkheden bij Benkey

Dit zijn de lening mogelijkheden van Benkey in het kort:

Mogelijke leenbedragen Van € 250.000,- tot € 10.000.000,-
Termijnen voor terugbetaling 6 maanden tot 5 jaar
Rentepercentages Vanaf 2,9% per jaar
Afsluitkosten 2,0% van het leenbedrag
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 24 uur
Hoe snel heb je het geld? Binnen enkele weken
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, boetevrij
Geschikt voor MKB en projectontwikkelaars


Voorwaarden en vereisten

De eisen en voorwaarden kunnen per aanvraag verschillen, maar wanneer je een lening af wilt sluiten bij Benkey zijn de volgende minimale eisen altijd van toepassing:

 • De financiering moet volledig worden gebruikt voor het kopen, bouwen of renoveren van zakelijk vastgoed en mag dus niet voor andere zakelijke of particuliere doeleinden worden ingezet.
 • De maximale leensom bedraagt altijd 80% van het totale benodigde bedrag. Je moet daar dus zelf 20% van in kunnen leggen.
 • Er is een recent taxatierapport van een erkende taxateur nodig zodat Benkey een realistische waardeinschatting van het vastgoed tot zijn beschikking heeft.
 • Er kan ook een milieurapport worden verlangd waarin de staat van de bodem wordt beschreven m.b.t. eventuele verontreiniging.
 • Je moet recente jaarcijfers kunnen overleggen.
 • De ondernemer heeft geen negatieve BKR-registratie en openstaande schulden bij de Belastingdienst.

Eventuele aanvullende eisen en aan te leveren documenten zullen tijdens het aanvraagproces aan je worden medegedeeld.


De leenmogelijkheden van Benkey

blank

Ondernemers die zakelijk vastgoed willen laten financieren kunnen bij Benkey terecht voor vier verschillende financiële producten:

1. Bedrijfshypotheek

De standaard zakelijke hypotheek is de bedrijfshypotheek. Daarbij leen je als ondernemer geld om een pand te kopen of te laten bouwen waarna je het zelf voor je eigen bedrijf gaat benutten. Er is altijd een minimale eigen inbreng van 20% nodig om deze hypotheek af te kunnen sluiten. Deze financiering wordt vaak gebruikt voor horeca, bedrijfspanden, kantoorpanden en winkelpanden.

2. Verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek is een investeringshypotheek die is bedoeld voor het bouwen of kopen van bedrijfsruimte die daarna verhuurd zal worden. Ook bij deze financieringsvorm is een minimale eigen inbreng vereist van 20%. Benkey treedt bij deze hypotheekvorm alleen op als bemiddelaar door de meest aantrekkelijke optie te vinden bij andere geldverstrekkers zoals banken.

3. Overbruggingslening

Wanneer je als vastgoedprofessional extra bestedingsruimte nodig hebt dan is de overbruggingslening met een relatief korte looptijd van maximaal 3 jaar een optie. Ook deze lening wordt altijd gedekt met vastgoed als onderpand.

4. Projectontwikkeling

Voor grote projecten zijn er leenopties beschikbaar, maar wel alleen voor zeer ervaren projectontwikkelaars die zichzelf inmiddels hebben bewezen in deze branche. Bij projectontwikkeling vinden inkomsten meestal plaats direct na oplevering wanneer de panden worden verkocht.


Hoe kun je een lening aanvragen?

blank

Het aanvragen van een financiering bij Benkey kan enkele weken in beslag nemen omdat het in verschillende stappen verloopt:

Stap 1: De aanvraag starten

blank

De eerste stap die je moet nemen om een lening aan te vragen is om je wens daartoe kenbaar te maken aan Benkey. Dat kan op verschillende manieren, zoals telefonisch, via Whatsapp of middels de live chat of het contactformulier op de website. Dan hoef je alleen nog maar aan te geven wie je bent en hoe je te bereiken bent, waarna een van de financieel experts van Benkey je door de volgende stappen zal leiden.

Je kunt ook meteen gebruik maken van de aanmeldmodule op de website door op de knop Registeren te klikken. Je opent dan een module waarin je in drie korte stappen details over jezelf, je bedrijf en het vastgoed invoert. Dit duurt slechts enkele minuten en Benkey heeft daarna meteen heel veel gegevens waarmee ze meteen voor je aan de slag kunnen.

Stap 2: Aanleveren van gegevens

In de volgende stap moet je op aangeven van Benkey een groot aantal gegevens aanleveren. Dat kan onder andere bestaan uit een uittreksel van de Kamer van Koophandel, recente jaarcijfers en andere financiële gegevens. Wat er precies benodigd is verschilt per aanvraag en krijg je natuurlijk heel gedetailleerd medegedeeld. Sowieso is er altijd een recent taxatierapport van een erkend taxateur nodig.

Stap 3: Beoordeling en offerte

Op basis van de aangeleverde gegevens weet je binnen 24 uur of Benkey je van een financiering kan voorzien. Als dat het geval is, dan krijg je ook al snel een offerte toegestuurd met daarin vermeld welke financieringsvorm er voor je is gekozen, hoe lang de looptijd is en hoeveel dit je per maand en in totaal zal gaan kosten. Het is belangrijk de offerte goed te bestuderen.

Stap 4: Aanvraag uitzetten bij investeerders

Wanneer je akkoord gaat met het voorstel van Benkey dan zal die als bemiddelaar op gaan treden tussen jouw bedrijf en de investeerders. Er zal een project worden aangemaakt op de website waar alle belangrijke details zijn in te zien. Investeerders kunnen dan aangeven dat ze interesse hebben om in je vastgoedproject of bedrijfshypotheek te investeren. Als het leenbedrag is bereikt zal het contract worden opgesteld en bij de notaris worden getekend.


Investeren bij Benkey

blank

Benkey bemiddelt bij een financiering in de eerste plaats tussen kredietnemers en investeerders. Dat betekent dus dat je er dus ook terecht kunt wanneer je geld hebt dat je meer wilt laten renderen dan bij een gewone bank. Wanneer de aanvraag van een ondernemer is goedgekeurd dan zul je die als project op de website kunnen bekijken.

Projecten

Klik voor het huidige aanbod met investeringskansen op de knop Projecten. Je kunt dan meteen zien welke ondernemers op dit moment op zoek zijn naar het financieren van een bepaald stuk vastgoed. Je kunt er ook zien welke projecten er onlangs gefinancierd zijn, met de totale leensommen, de loan-to-value percentages, het type projecten dat met het geld tot stand komt en welke kosten daar voor de ondernemer mee gemoeid zijn. Ook voor kredietnemers kan deze pagina dus heel interessant zijn om even doorheen te lopen.


Contactgegevens & klantenservice

Hier vind je alle informatie over de klantenservice en hoe je het beste met het bedrijf in contact kunt komen.

Contactinformatie

Benkey B.V. is gevestigd in het Noord-Hollandse Naarden, hieronder vind je de adres- en bedrijfsgegevens.

Adres:
Amsterdamsestraatweg 5

1411 AW Naarden

KvK-nummer: 76972143

Hoe is Benkey het beste te bereiken?

blank

Benkey is op een aantal verschillende manieren te bereiken, bijvoorbeeld wanneer je een aanvraag voor een financiering wilt starten of omdat je gewoon een algemene vraag hebt. De beste manier om direct geholpen te worden is door op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 te bellen met 035 – 205 72 53. Je kunt echter ook te allen tijden een e-mail sturen naar info@benkey.nl of gebruik maken van het contactformulier of de live chat op de website.

Registratie bij BKR

In tegenstelling tot een aantal andere vastgoed financiers vindt Benkey het belangrijk dat je als ondernemer geen negatieve BKR registratie hebt. Het is dus verstandig om je status bij het BKR op te vragen voor je een financieringsaanvraag doet, zodat je zeker weet dat je aanvraag daar niet door zal worden beïnvloed.

Vergunning en AFM registratie

Financieel bemiddelaar Benkey is niet bekend in de registers van de Autoriteit Financiële Markten en heeft daarvan dus ook geen vergunning of ontheffing gekregen. De reden daarvoor is duidelijk, want dat is alleen verplicht voor financieel dienstverleners die particulieren bedienen. Aangezien je bij deze dienstverlener alleen voor zakelijke leningen terecht kunt valt dit niet onder de invloedssfeer van de AFM. Dat betekent wel dat je als ondernemer zelf altijd extra goed op moet letten of een bepaalde aanbieding voor jou echt interessant is.


Conclusie: Is Benkey een betrouwbare partij?

Benkey is een betrouwbare bemiddelaar tussen ondernemers en investeerders die al een groot aantal projecten succesvol heeft gefinancierd. Op de website kun je meteen zien om welke projecten dat onlangs is gegaan en zelfs welke bedragen en rentes daarmee gemoeid waren. Omdat zowel kredietnemers als investeerders te vriend gehouden moeten worden is er een gebalanceerde afweging van de belangen van beiden partijen, iets wat tot uiting komt in de strikte maar wel eerlijke voorwaarden en eisen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Meerdere leenopties voor vastgoed.
 • Makkelijker lenen dan bij de bank.
 • Binnen 24 uur weet je of je kunt lenen.
 • Rente vanaf 2,9% op jaarbasis.
Minpunten:
 • Alleen voor vastgoed bestemd.
 • Veel gegevens aanleveren.
Bezoek Benkey
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling Benkey

Bezoek Benkey
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies