Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Briqwise lening review

screenshots Briqwise

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Wanneer je zakelijk vastgoed wilt financieren kun je daarvoor terecht bij Briqwise. Dit is een online platform waar ondernemers met een leenbehoefte voor vastgoed worden gekoppeld aan investeerders. Briqwise checkt je aanvraag en als die aan de eisen voldoet kunnen investeerders via de website inschrijven op jouw lening. Zodra het leenbedrag is bereikt kun je al bij de notaris terecht om de overeenkomst te tekenen zodat je vaak al heel snel de gewenste investering kunt doen.

Waarom kies je voor Briqwise?
 • Aantrekkelijke rentes bij lage risicoklasse
 • Ook voor vastgoed om te verhuren
 • Makkelijker lenen dan bij de bank
 • Boetevrij vervroegd aflossen
Bezoek Briqwise

Wat is Briqwise?

Bij Briqwise kun je vastgoed financieren zonder dat je daarvoor een bank nodig hebt. Dat betekent in dit geval ook dat er soms opties zijn voor een financiering die bij een traditionele bank niet mogelijk zou zijn. Het geld voor de leningen wordt geïnvesteerd door particulieren en grote beleggers die meer rente willen ontvangen dan bij een spaarrekening. Als je geld wilt lenen kan dat voor verschillende leendoelen, zolang het maar met vastgoed te maken heeft. Heel prettig is dat je vaak al binnen 24 uur hoort of financiering inderdaad mogelijk is.


Lening mogelijkheden bij Briqwise

Bekijk hier in het kort alle lening mogelijkheden m.b.t. vastgoed waar je bij Briqwise voor terecht kunt:

Mogelijke leenbedragen Vanaf € 100.000,-
Termijnen voor terugbetaling 5 tot 20 jaar
Rentepercentages Vanaf 4,5% per jaar
Afsluitkosten 2,0% van het leenbedrag
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 24 uur een go / no go
Hoe snel heb je het geld? Binnen enkele werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, boetevrij
Geschikt voor MKB

Voorwaarden en vereisten

Het wordt op de website van Briqwise niet meteen in een oogopslag duidelijk wat alle eisen en voorwaarden zijn om voor een lening geaccepteerd te worden. Puntsgewijs door alle documenten en verschillende pagina’s lopen levert in elk geval de volgende minimale eisen op:

 • Je bedrijf heeft een KvK inschrijving en moet lang genoeg bestaan om jaarcijfers en een recente aangifte inkomstenbelasting te kunnen overleggen.
 • Uit de jaarcijfers moet blijken dat er een goede tot uitstekende rentabiliteit, solvabiliteit en cashflow is. Oftewel, je onderneming is financieel gezond.
 • De lening moet direct verband houden met vastgoed, bijvoorbeeld aankoop tot verhuur of het aanschaffen of bouwen van een bedrijfspand.

De leenmogelijkheden van Briqwise

Briqwise helpt alleen bedrijven aan een financiering en je kunt er dus niet als particulier terecht. Daarbij gaat het ook alleen om leningen die heel direct aan vastgoed zijn gekoppeld en dus niet om een zakelijk krediet om voorraden te kunnen kopen.

Je kunt derhalve bij Briqwise een aanvraag doen voor een financiering met de volgende leendoelen:

 • Aankoop van vastgoed voor bedrijfsmatig gebruik of om te verhuren.
 • Het herfinancieren van vastgoed, bijvoorbeeld het oversluiten van een bestaande bedrijfshypotheek.
 • Nieuwbouw van een bedrijfsgebouw, waarbij de financiering in stappen wordt vrijgegeven.

Hoe werkt het aanvragen van een krediet?

Hier lees je welke stappen je moet doorlopen wanneer je bij Briqwise een financiering aan wilt vragen.

Stap 1: De aanvraag starten

Het is mogelijk om op de website meteen een leenaanvraag in gang te zetten. Klik daarvoor op de knop Lenen, dan zul je meteen het formulier te zien krijgen dat je daarvoor in moet vullen. Daar voeg je als eerste gegevens toe over het vastgoed dat je wilt financieren, zoals het adres, de taxatiewaarde en het gewenste leenbedrag. Ook moet je alvast wat informatie invoeren over jezelf zodat Briqwise contact met je op kan nemen.

blank

Stap 2: Kennismakingsgesprek

Wanneer je op basis van de hierboven ingevulde informatie in principe in aanmerking zou komen voor de gewenste financiering dan zal er als eerste een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Dat zal onder meer gaan over de toekomstplannen voor je bedrijf en je persoonlijke ervaring en competenties als ondernemer. Deze stap gaat ook gepaard met het aanleveren van een grote hoeveelheid gegevens, waaronder:

 • Een uittreksel van het register van de Kamer van Koophandel.
 • Een kopie van je legitimatiebewijs.
 • Een taxatierapport van een erkende taxateur.
 • De meeste recente aangifte inkomstenbelasting.
 • De meest recente jaarrekening van je onderneming.

Stap 3: Beoordeling en offerte

Alle aangeleverde gegevens zullen uitgebreid worden beoordeeld en als daaruit blijkt dat er geen belemmeringen zijn voor een financiering zal er meteen een offerte worden opgesteld. De exacte voorwaarden, rente en kosten zullen per bedrijf en lening verschillen. Dat komt doordat er in de vorige stap ook een risicoprofiel voor je lening is opgesteld. Hoe onzekerder de investering, des te lager de score en hoe hoger de kosten zullen zijn.

Stap 4: Gegevens online voor investeerders

Zodra je akkoord gaat met het leenvoorstel zullen de gegevens voor de financiering, je onderneming en het vastgoed online komen te staan op de website van Briqwise. Het project wordt dan beschikbaar voor investeerders om op in te schrijven. Zodra iemand jouw lening heeft geclaimd als investering wordt er een afspraak ingepland bij de notaris om de overeenkomst te sluiten. Dit kan vaak al op heel korte termijn.


Investeren bij Briqwise

blank

Zoals we al hebben aangestipt is het geld voor de leningen afkomstig van externe investeerders die bij Briqwise kunnen inschrijven op een bepaalde financiering. Die investeerders moeten wel minimaal 100.000 euro meenemen, waardoor het vaak gaat om de wat grotere particuliere investeerders en investeringsmaatschappijen.

Klik in het menu op Aanbod om meteen de actuele investeringsopties te bekijken. Er kan bij interesse meteen meer informatie worden aangevraagd die alleen via e-mail wordt verstuurd. Daar is bijvoorbeeld ook de risicoklasse in te vinden. Een hogere risicoklasse kan in potentie meer winst opleveren en biedt nog altijd veel zekerheden.


Contactgegevens & klantenservice

Het is heel eenvoudig om contact op te nemen met klantenservice van Briqwise. Hieronder laten we zien wat de mogelijkheden zijn.

Contactinformatie

Briqwise B.V. is gevestigd in Maarssen maar heeft daar geen bezoekadres. Daarom vind je hieronder alleen het postadres en de andere bedrijfsgegevens.

Adres:
Postbus 9
3600 AA Maarssen

KvK-nummer: 71580867

Hoe is Briqwise het beste te bereiken?

De beste manier om Briqwise te bereiken is door tijdens werkdagen tussen 9.00 en 20.00 te bellen met telefoonnummer 085 – 1303786. Je kunt dan meteen je vraag of probleem voorleggen of uiteraard een leenaanvraag in gang zetten. Voor dat laatste is het echter net zo eenvoudig om het formulier op de website in te vullen. Dat vind je onder het kopje Contact, waarna je voor de optie Ondernemers of Investeerders kiest. Tot slot kun je met algemene vragen ook prima terecht op het e-mailadres info@briqwise.com.

Registratie bij BKR

Aangezien je bij Briqwise alleen als bedrijf een zakelijke lening af kunt sluiten is er geen sprake van een registratie bij het BKR. Dat register is namelijk bedoeld om de actuele schulden en betalingsverplichtingen van particulieren bij te houden. Een check bij het BKR behoort dan ook niet tot het aanvraagproces.

Vergunning en AFM registratie

Briqwise heeft geen vergunning gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) maar dat is ook niet nodig aangezien het alleen in zakelijke financieringen bemiddelt. Daar is dus ook geen vergunning of ontheffing voor nodig.


Conclusie: Is Briqwise een betrouwbare partij?

blank

Briqwise is een betrouwbare partij waar aantrekkelijke rentetarieven gehanteerd worden en ook de voorwaarden marktconform zijn. Het wekt ook veel vertrouwen dat er op een heel transparante manier wordt gewerkt, aangezien alle investeringsmogelijkheden openbaar op de website worden geplaatst. Je kunt onder het kopje Gerealiseerd ook bekijken welke leningen onlangs zijn gefinancierd, wat de Loan-to-Value was, welk rentepercentage er betaald moet worden en hoe lang de lening uit stond voor hij volledig gefinancierd was.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Aantrekkelijke rentes bij lage risicoklasse
 • Ook voor vastgoed om te verhuren
 • Makkelijker lenen dan bij de bank
 • Boetevrij vervroegd aflossen
Minpunten:
 • Minimaal leenbedrag van 100.000 euro
 • Alleen vastgoedfinanciering mogelijk
Bezoek Briqwise
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling Briqwise

Bezoek Briqwise
© LeningReview.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies