Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

KredietVooruit.nl lening review

screenshots KredietVooruit.nl

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Heb je op korte termijn meer financiële armslag nodig voor je bedrijf, bijvoorbeeld om nieuwe machines te kunnen kopen of simpelweg je dagelijkse bedrijfsactiviteiten te kunnen ontplooien? Dan kun je terecht bij KredietVooruit voor een kortlopend zakelijk krediet tussen 3.000 en 250.000 euro. Binnen 3 tot 6 maanden moet je het bedrag weer terugbetalen en daarom kun je hier niet als starter terecht. Aanvragen gaat eenvoudig en snel via internet. Dankzij de controle via de transactiegegevens van je zakelijke rekening kan acceptatie vaak al binnen 24 uur plaatsvinden.

Waarom kies je voor KredietVooruit.nl?
 • Snel en makkelijk aanvragen
 • Automatisch aflossen via pinapparaat.
 • Geen onderpand nodig.
 • Boetevrij vervroegd aflossen.
Bezoek KredietVooruit.nl

Wat is KredietVooruit?

KredietVooruit is onderdeel van Swishfund. Met deze aparte dienst en website wil Swishfund ondernemers nog sneller en makkelijker aan een krediet kunnen helpen. Dat doet deze geldverstrekker bijvoorbeeld door het maximale leenbedrag te verlagen van 500.000 naar 250.000 euro en alleen kredieten met een maximale looptijd van 6 maanden aan te bieden.

Daarnaast is het mogelijk om je terugbetalingen via je pinapparaat te doen. Zo betaal je automatisch het opgenomen krediet terug op het moment dat klanten jou betalen. Heb je geen pinapparaat? Dan betaal je elke werkdag aflossing en rente via automatisch incasso.


Lening mogelijkheden bij KredietVooruit

Hieronder hebben we de verschillende lening mogelijkheden en belangrijkste voorwaarden bij KredietVooruit.nl alvast inzichtelijk gemaakt:

Mogelijke leenbedragen € 3.000 tot € 250.000
Termijnen voor terugbetaling 3 tot 6 maanden
Rentepercentages 1,5 tot 2% per maand
Afsluitkosten Variabel
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 24 uur op werkdagen
Hoe snel heb je het geld? Binnen 3 werkdagen na goedkeuring
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, na overleg
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF

Voorwaarden en vereisten

blank

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een krediet bij KredietVooruit moet je bedrijf aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je onderneming moet minimaal 12 maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Er moet een zakelijke rekening aanwezig zijn, waarmee ook een MT940 transactieoverzicht aangemaakt kan worden.
 • Je bedrijf moet een aantoonbare omzet van minimaal 50.000 euro per jaar hebben.

De leenmogelijkheden van KredietVooruit: kortlopend zakelijk krediet

Je kunt bij KredietVooruit kiezen voor een kortlopend zakelijk krediet met een minimale looptijd van drie maanden en een maximale duur van zes maanden. Dat betekent dat je op korte termijn genoeg inkomsten moet hebben om de financiering te kunnen terugbetalen. Dat maakt deze kredietvorm niet zo geschikt voor starters, daarom moet een onderneming minimaal 12 maanden actief zijn en ook een minimale omzet van 50.000 euro per jaar hebben om bij deze geldverstrekker een zakelijke financiering af te kunnen sluiten.


Hoe werkt het aanvragen van een krediet?

blank

Het aanvragen van een krediet is bij KredietVooruit zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het gehele proces kan namelijk digitaal worden afgewikkeld. Hier lees je hoe het werkt.

Stap 1: De aanvraag starten

blank

blank

Je kunt via de website meteen heel eenvoudig een aanvraag doen voor een financiering. Dat doe je bijvoorbeeld door op de homepage een bedrag te kiezen en dan op de knop Dit wil ik lenen! te klikken. Je kunt echter ook kiezen voor de knop Start jouw kredietaanvraag. In ditzelfde scherm vul je nu ook meteen je naam en e-mailadres in. Vergeet niet om aan te vinken dat je akkoord gaat met de voorwaarden en het privacybeleid en klik dan op de knop naar Stap 2.

Stap 2: Bedrijfsgegevens invullen

blank

Nu is het tijd om je bedrijfsgegevens in te voeren. Typ als eerste het KvK-nummer van je onderneming. Je kunt dat ook opzoeken via de live koppeling met het register van de Kamer van Koophandel. Typ dan de naam van je onderneming en selecteer je eigen bedrijf in de lijst die verschijnt. Kies ook je branche, vul je telefoonnummer in, typ in het invoerveld wat het bestedingsdoel is en vink aan dat je bedrijf langer dan 12 maanden bestaat. Klik door naar de volgende stap om je gegevens te controleren en de aanvraag te verzenden.

Stap 3: Gegevenscontrole

Nu je de aanvraag hebt verstuurd zal een medewerker van KredietVooruit de gegevens controleren. In de tussentijd word je gevraagd om een MT940 overzicht te sturen. Dat is een speciaal bestandsformaat waar transactiegegevens op staan. Dat bestand kun je vaak zelf exporteren wanneer je via internet bent ingelogd op je zakelijke rekening. Mede aan de hand van de financiële informatie in dit digitale overzicht wordt beoordeeld of je uitgaven en inkomsten geschikt zijn voor het aangaan van het gewenste krediet.

Stap 4: Offerte ontvangen en accepteren

Wanneer je bent goedgekeurd voor een krediet zul je daarvoor snel (binnen 24 uur) een offerte ontvangen. Het is natuurlijk zaak om die even goed door te nemen en er desnoods extern advies over in te winnen. Als je akkoord gaat met het voorstel kun je de offerte tekenen en zul je het bedrag binnen 24 op je zakelijke rekening zien staan.

Stap 5: Terugbetalen van je krediet

Het terugbetalen van je krediet (inclusief de verschuldigde rente) begint vanaf de volgende werkdag. Dat gebeurt normaal gesproken automatisch via PIN. Wanneer een klant jou betaalt wordt een vast percentage daarvan gebruikt om het krediet in te lossen. Dat gebeurt dus als het goed is vrij ongemerkt. Je kunt ook kiezen voor automatische incasso maar dat moet je dan wel zelf regelen. Ook dat gebeurt dan elke werkdag, oftewel 5 afschrijvingen per week.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt wanneer je met KredietVooruit in contact wilt komen.

Contactinformatie

Zoals we al hadden vermeld is KredietVooruit.nl onderdeel van Swishfund en het adres van de onderneming is dan ook hetzelfde.

Adres:

Anthony Fokkerweg 1
1059CM Amsterdam

KvK-nummer: 66108349

Hoe is KredietVooruit het beste te bereiken?

Wanneer je een vraag hebt over je lopende krediet of wanneer je advies wilt over het afsluiten van een financiering kun je daarvoor contact opnemen met de klantenservice van KredietVooruit.nl. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur door te bellen met telefoonnummer 085 – 303 74 00. Je kunt echter ook op elk gewenst moment een e-mail sturen naar het adres info@kredietvooruit.nl. Daarnaast is er via de menuknop Contact een contactformulier te vinden waarmee je jouw bericht kunt versturen.

blank

Registratie bij BKR

Een eventuele BKR-registratie speelt bij KredietVooruit geen rol van betekenis. Het gaat namelijk om een puur zakelijke aangelegenheid waarbij alleen je onderneming aan de nodige vereisten moet voldoen, zoals bijvoorbeeld de minimale omzet van 50.000 euro per jaar.

Vergunning en AFM registratie

KredietVooruit en moederbedrijf Swishfund hebben geen registratie bij de Autoriteit Financiële Markten. Dat is ook logisch, want deze geldverstrekker richt zich uitsluitend op de zakelijke markt en niet op consumenten. Het blijft dus wel altijd belangrijk om zelf goed op te letten. Leg bijvoorbeeld een kredietvoorstel van KredietVooruit eerst voor aan je accountant of het administratiebureau waar je voor je bedrijf mee in zee bent gegaan.


Conclusie: Is KredietVooruit een betrouwbare partij?

KredietVooruit is nog niet zo’n heel bekende naam, want deze geldverstrekker maakt in tegenstelling tot moederbedrijf Swishfund geen reclame op televisie. Je hebt echter met dezelfde mate van professionaliteit te maken en dat zit dus altijd goed. De klantenservice is ook goed bereikbaar dus als je vragen hebt of tegen problemen aanloopt heb je al snel contact gelegd om het op te lossen. De voorwaarden van de offerte zijn ook duidelijk en overzichtelijk, al hadden we wel graag gezien dat ook op de website zelf wat meer informatie te vinden was.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Snel en makkelijk aanvragen
 • Automatisch aflossen via pinapparaat.
 • Geen onderpand nodig.
 • Boetevrij vervroegd aflossen.
Minpunten:
 • Maximale looptijd 6 maanden.
 • Niet bedoeld voor starters.
Bezoek KredietVooruit.nl
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling KredietVooruit.nl

Bezoek KredietVooruit.nl
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies