Zakelijke leningen vergelijken

OPR-Bedrijfskrediet lening review

screenshots OPR-Bedrijfskrediet

Laatst bijgewerkt: 2 februari 2021

Elk bedrijf heeft wel eens behoefte aan meer financiën. Of het nu is om nieuwe voorraden te kopen, een vernieuwingsslag door te voeren of een van de vele andere kostenposten die je met je onderneming kunt hebben. Dan is het heel fijn als je snel een beroep kunt doen op een extra zakelijke financiering. Geldverstrekker OPR Bedrijfskrediet voorziet daarin met een extra flexibel krediet dat je via internet aan kunt vragen en na acceptatie al binnen 1 dag op je rekening kunt hebben staan

Waarom kies je voor OPR-Bedrijfskrediet?
 • Kredieten vanaf 3.000 euro mogelijk.
 • Extra flexibel krediet beschikbaar.
 • Tot 1 jaar de tijd om af te lossen.
 • Geen onderpand nodig voor krediet.
 • Binnen 1 dag acceptatie mogelijk.
Bezoek OPR-Bedrijfskrediet

Wat is OPR Bedrijfskrediet?

OPR Bedrijfskrediet is een geldverstrekker voor het MKB. Deze financier biedt zakelijke kredieten aan tussen 3.000 en 50.000 euro die in 1 tot 12 maanden kunnen worden terugbetaald. Voor relatief kleine kredieten tot 20.000 euro is het speciale Flex krediet beschikbaar. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente. Een aanvraag kan heel snel verlopen, want als je vlot alle gevraagde gegevens aan kunt leveren en ook meteen akkoord gaat kun je op de dag van aanvraag het bedrag al op je rekening hebben staan.


Lening mogelijkheden bij OPR Bedrijfskrediet

Hieronder kun je alvast bekijken wat de leen mogelijkheden zijn bij OPR Bedrijfskrediet:

Mogelijke leenbedragen € 3.000 tot € 50.000
Termijnen voor terugbetaling 1 tot 12 maanden
Kostenpercentage 5% per maand
Afsluitkosten € 0,00
Opnamekosten 3% van opnamebedrag
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 1 werkdag
Hoe snel heb je het geld? Binnen 1 werkdag
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja (kosteloos)
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF

Voorwaarden en vereisten

blank

Er zijn enkele belangrijke vereisten en voorwaarden van toepassing op de financieringen van OPR Bedrijfskrediet:

 • De onderneming moet in Nederland zijn gevestigd.
 • Er moet voor het bedrijf een inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel zijn.
 • De mensen die handelingsbevoegd zijn voor de onderneming moet over een goede reputatie beschikken.
 • Ook de onderneming moet een goede krediethistorie hebben.
 • De persoon (of personen) die borg staan voor de lening moeten geen negatieve notatie hebben bij het BKR of in andere kredietregisters.

De leenmogelijkheden van OPR Bedrijfskrediet

Er zijn twee leen mogelijkheden bij OPR: het gebruikelijke zakelijke krediet tot maximaal 50.000 en een extra flexibel krediet tot 20.000 euro.

OPR Bedrijfskrediet

blank

Het OPR Bedrijfskrediet biedt ondernemers uit het MKB een snelle optie om over meer financiële armslag te beschikken. Daarbij wordt vooral gekeken naar de kredietwaardigheid van de persoon, of personen, die het krediet namens de onderneming afsluiten en de persoonlijke borgstelling die daarvoor nodig is. Voor leenbedragen vanaf 20.000 euro zijn altijd twee mensen nodig die borg kunnen staan voor het krediet. Dat betekent dat de schuld ook persoonlijk op je verhaald kan worden wanneer je met je bedrijf niet in staat blijkt de aflossing en rente te voldoen. Je kunt altijd boetevrij extra aflossen om de totale kosten omlaag te brengen.

OPR Bedrijfskrediet Flex

Het OPR Bedrijfskrediet Flex is alleen beschikbaar tot bedragen van maximaal 20.000 euro. Het grote verschil met het gangbare krediet is dat je bij deze financieringsvorm niet met 2 maar met slechts 1 persoon borg hoeft te staan. Dat kun je dus ook gewoon zelf zijn, mits je over een positieve krediethistorie beschikt. Ook voor de flexibele vorm van het OPR Bedrijfskrediet geldt dat je extra af kunt lossen zonder extra kosten.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Hier kun je lezen hoe het aanvragen van een krediet bij OPR werkt en welke stappen je moet doorlopen

Stap 1: Kredietbedrag en looptijd kiezen

blank

De eenvoudigste manier om een aanvraag voor een financiering bij OPR Bedrijfskrediet te doen is door het aanvraagproces op de website te doorlopen. Klik op de knop Vraag aan en je komt meteen bij de rekenmodule terecht. Daar kun je met de schuifbalk het gewenste maximale kredietbedrag selecteren en ook de aflossingsperiode kiezen. Wanneer je die elementen aanpast verandert ook meteen de schatting van de kosten die ernaast wordt getoond. Klik op Limiet aanvragen om verder te gaan.

Stap 2: Gegevens invullen

Om je aanvraag in te kunnen dienen hoef je slechts enkele gegevens in te voeren. Dat zijn achtereenvolgens de naam en het KvK-nummer van je onderneming, je eigen naam, je e-mailadres en je telefoonnummer. Vervolgens hoef je alleen nog maar akkoord te gaan met het privacybeleid en eventueel aan te vinken dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen om met een klik op de knop je aanvraag te verzenden.

Stap 3: Controle van de gegevens

blank

Een medewerker van OPR zal nu vrijwel altijd direct en met behulp van allerlei registers en systemen je gegevens controleren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je bij het Bureau Krediet Registratie en allerlei andere kredietregisters zult worden gecheckt. Er kan ook om meer gegevens worden verzocht, zoals bijvoorbeeld een overzicht van alle transacties op je zakelijke rekening. Je hoeft echter nooit een ondernemersplan of jaarcijfers te overleggen.

Stap 4: Acceptatie en offerte

Wanneer de uitslag van de kredietcheck positief is zul je worden geaccepteerd en wordt er een offerte voor je opgesteld. Die ontvang je per e-mail en kun je dus eerst uitgebreid bekijken. Overleg eventueel met elkaar of met je financieel expert om te beoordelen of het krediet inderdaad aansluit op de wensen en financiële situatie van je onderneming.

Stap 5: Ondertekenen en geld ontvangen

Afhankelijk van het leenbedrag moeten er nu 1 of 2 personen borg staan voor het krediet. Dat kunnen ook gewoon de eigenaren van het bedrijf zijn, zolang ze maar een positieve betaalhistorie en een goede reputatie hebben. Ondertekenen van de offerte en de borgstelling afgeven kan gewoon digitaal en is dus meestal binnen enkele minuten geregeld. Vervolgens ontvang je het geld vrijwel direct.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Heb je vragen over een nieuw of bestaan krediet? Dan kun je hier vinden hoe je in contact kunt komen met de klantenservice van OPR Bedrijfskrediet.

Contactinformatie

OPR Bedrijfskrediet is een product van OPR-Finance B.V. in Amsterdam en is daar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67064086.

Adres:

Sarphatistraat 370
1018 GW Amsterdam

Hoe is OPR Bedrijfskrediet het beste te bereiken?

blank

OPR Bedrijfskrediet is op een aantal verschillende manieren te bereiken. De snelste optie is vaak om tijdens kantoortijden te bellen met het telefoonnummer 085 – 064 33 00. Je kunt echter ook gewoon een e-mail sturen naar het adres klantenservice@opr-bedrijfskrediet.nl. Er is geen contactformulier op de website aanwezig maar wel een optie beschikbaar om live te chatten met een van de aanwezige klantenservicemedewerkers.

Vergunning en AFM registratie

OPR Bedrijfskrediet beschikt niet over een AFM registratie maar dat is voor het verlenen van zakelijke kredieten en leningen ook niet nodig, aangezien de Autoriteit Financiële Markten geen mandaat heeft voor de zakelijke financieringsmarkt. Het is daardoor wel altijd zaak om zelf goede op te letten of het bedrijfskrediet van OPR inderdaad geschikt is voor jouw onderneming.

Persoonlijke borgstelling en BKR

Wanneer je een krediet aanvraagt bij OPR Bedrijfskrediet gaat dit altijd gepaard met een persoonlijke borgstelling. Dat houdt in dat je privésituatie beïnvloed kan worden wanneer je bedrijfsmatig in gebreke blijft. Tot een bedrag van 20.000 is het voldoende dat 1 persoon borg staat voor de financiering. Bij een krediet van meer dan 20.000 moeten er 2 mensen een borgstelling afgeven.

Je kunt alleen borg staan voor het krediet je een goede persoonlijke krediethistorie hebt. Dat wordt door OPR Bedrijfskrediet gecheckt bij onder meer het Bureau Krediet Registratie. Wanneer je daar een negatieve codering hebt staan kun je nog steeds in aanmerking komen voor een krediet, mits iemand anders jouw deel van de borgstelling op zich wil nemen.


Conclusie: Is OPR Bedrijfskrediet een betrouwbare partij?

OPR Finance biedt snelle kredieten voor ondernemers aan die vaak al binnen een werkdag kunnen worden toegekend. Daardoor denk je wellicht snel aan onverantwoorde leningen, maar in werkelijkheid geldt deze snelle acceptatie alleen voor de ondernemers die daar duidelijk voor in aanmerking komen. Wanneer je een financieel gezond bedrijf hebt, persoonlijk en bedrijfsmatig over een vlekkeloze krediethistorie beschikt en in staat bent ook zelf heel snel te reageren zul je deze razendsnelle procedure probleemloos doorlopen. Dat betekent echter niet dat iedereen zomaar een financiering kan krijgen, want alleen als je door de snelle maar strenge controle komt is dat van toepassing.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Kredieten vanaf 3.000 euro mogelijk.
 • Extra flexibel krediet beschikbaar.
 • Tot 1 jaar de tijd om af te lossen.
 • Geen onderpand nodig voor krediet.
 • Binnen 1 dag acceptatie mogelijk.
Minpunten:
 • Persoonlijke borgstelling benodigd.
 • Niet meer dan 50.000 euro per lening.
 • Jaarlijks kostenpercentage vrij hoog.
Bezoek OPR-Bedrijfskrediet
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling OPR-Bedrijfskrediet

Bezoek OPR-Bedrijfskrediet
© LeningReview.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement