Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Qredits lening review

screenshots Qredits

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Heb je een onderneming en wil je investeren? Of zou je juist graag een bedrijf willen starten, maar heb je geen beginkapitaal? Het kan dan lastig zijn om een passende financiering te vinden bij een bank. Je kunt dan echter wellicht wel gebruik maken van de kredieten van Qredits. De kredieten die deze stichting verstrekt worden mede mogelijk gemaakt door een aantal programma’s van de Europese Unie die uitdrukkelijk bedoeld zijn om het MKB te ondersteunen. Daardoor kun je hier vaak een krediet aanvragen als dat elders maar niet wil lukken.

Waarom kies je voor Qredits?
 • Geen winstoogmerk.
 • Ook voor starters.
 • Voordelige rentetarieven.
 • Persoonlijke coaching.
Bezoek Qredits

Wat is Qredits?

Qredits is een non-profit stichting die beginnende en gevestigde ondernemers wil helpen bij het laten groeien van hun bedrijf. Dat wordt o.a. gedaan met een scala aan financiële mogelijkheden, zoals een microkrediet, een MKB-krediet, een sociaal krediet en hypotheken. Daarnaast is er veel hulp bij het ondernemen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld persoonlijke en doelgerichte coaching. De kredieten die kunnen worden afgesloten zijn ook met name bedoeld voor ondernemers die bij reguliere banken en andere financiële instellingen niet – of niet eenvoudig – een financiering kunnen krijgen.


Lening mogelijkheden bij Qredits

Bedrijven kunnen bij Qredits van de volgende lening mogelijkheden gebruik maken:

Mogelijke leenbedragen € 1.000 tot € 250.000
Termijnen voor terugbetaling 1 tot 60 maanden
Rentepercentages 2,0% tot 8,75% per jaar
Afsluitkosten Gemiddeld 275 euro
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen 2 werkdagen reactie
Hoe snel heb je het geld? Binnen 5 werkdagen na goedkeuring
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, na eerste jaar boetevrij
Geschikt voor ZZP / MKB / BV / NV / VoF

Voorwaarden en vereisten

Een krediet afsluiten bij Qredits is een behoorlijk intensief project, dat qua eisen en voorwaarden vergelijkbaar is met de leningaanvraag bij banken. Waar moet je allemaal aan voldoen?

 • De activiteiten van je onderneming moeten voor het grootste deel in Nederland plaatsvinden.
 • Wanneer je starter bent moet je een goed doordacht ondernemingsplan aan kunnen leveren, evenals een financieel plan voor je nieuwe bedrijf.
 • Als je al een bestaand bedrijf hebt en een nieuwe kapitaalinjectie zoekt moet je de meest recente jaarcijfers kunnen laten zien.

Controle en registratie bij BKR

Een krediet afsluiten bij Qredits is in principe een zakelijke aangelegenheid. Het Bureau Krediet Registratie wordt er echter wel bij betrokken wanneer je als ondernemer (bijvoorbeeld wanneer je ZZP’er bent) hoofdelijk aansprakelijk wordt voor de schuld. Bij het beoordelen hoeft een negatieve kredietindicatie bij het BKR echter niet automatisch een belemmering te zijn voor het aanvragen van een krediet bij Qredits.


De leenmogelijkheden van Qredits

blank

Er zijn een aantal verschillende kredietmogelijkheden bij Qredits. Hieronder leggen we uit welke dat zijn en wat de belangrijkste voorwaarden en eigenschappen zijn.

Microkrediet

De belangrijkste kredietvorm die Qredits aan starters en bestaande ondernemers kan bieden is het microkrediet. Dat is een krediet tot maximaal 50.000 euro met een maximale rente van 8,75% op jaarbasis. Je kunt zelf de looptijd kiezen en die varieert van 1 tot 10 jaar. Ook heel handig is dat je er optioneel voor kunt kiezen om een jaar lang coaching te krijgen bij de financiële en organisatorische aspecten van je onderneming.

MKB-krediet

Wanneer je zakelijke kredietbehoefte groter is dan 50.000 euro, maar minder dan 250.000 euro, dan kun je een aanvraag doen voor een MKB-krediet. Deze kredieten zijn voor bestaande en nieuwe ondernemers beschikbaar en bijvoorbeeld ook heel geschikt voor het doen van een bedrijfsovername. Ook dit krediet hoort een aantrekkelijk rentetarief bij tussen de 7,75 en 8,75 procent.  Net zoals bij het microkrediet is de looptijd minimaal 1 en maximaal 10 jaar. Daarnaast is ook bij deze kredietvorm 1 jaar coaching mogelijk.

Sociaal krediet

Voor bedrijven die zichzelf een sociaal doel hebben gesteld naast alleen maar zoveel mogelijk winst maken is er het sociale krediet. Dit is een variant van zowel het microkrediet als het MKB-krediet waarbij je van een lager rentepercentage profiteert zolang je aan kunt tonen dat je onderneming een maatschappelijk doel dient (of zal gaan dienen). De looptijden en maximale bedragen zijn identiek aan de andere kredieten en ook hier kun je weer gebruik maken van coaching. Eens per jaar wordt de sociale impact van je bedrijf op de samenleving beoordeeld.

Lease en hypotheek

Wanneer je een heel specifieke kredietbehoefte hebt, bijvoorbeeld omdat je een bedrijfspand wilt bouwen of kopen, je wagenpark wilt uitbreiden of bepaalde machines en apparaten nodig hebt dan kun je ook bij Qredits terecht voor een zakelijke hypotheek of een leasecontract. Je bepaalt zelf precies wat je koopt en ook de sector waarin je actief wilt worden maakt niet uit.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Het aanvragen van een zakelijk krediet bij Qredits gaat in drie stappen:

Stap 1: Aanvraag online indienen

De eerste stap is het indienen van je kredietaanvraag via de website van Qredits. Gebruik bijvoorbeeld de rekenmodule om je gewenste kredietbedrag en de looptijd te kiezen, en vul daarna je gegevens in om de aanvraag daadwerkelijk op te sturen. Daarbij moet je onder meer je naam en contactgegevens invullen.

Je moet ook meteen je kredietinformatie bevestigen, enkele gegevens over je bedrijf invullen en een aantal benodigde bestanden uploaden. Wanneer je starter bent is dat bijvoorbeeld je ondernemingsplan en je financiële plan. Bestaande ondernemers kunnen vaak volstaan met het uploaden van de meest recente jaarcijfers.

Stap 2: Het intakegesprek

Nu word je aanvraag alvast bekeken en een eerste keer beoordeeld. Wanneer alles in orde is en je ook daadwerkelijk voor een krediet in aanmerking komt zul je dit snel te horen krijgen en wil Qredits graag een afspraak met je maken. Dat gebeurt het liefste bij jou thuis of in je (nieuwe of bestaande) bedrijfspand. Maar als je wilt kun je ook een videogesprek hebben. Tijdens dat gesprek wordt er dieper ingegaan op je plannen en het krediet. Op dat moment kan er alsnog besloten worden tot een verlaging of een verhoging van het kredietbedrag of een verandering van de looptijd.

Stap 3: Offerte ontvangen en tekenen

In de laatste stap wordt er met jouw instemming een offerte opgesteld voor de overeengekomen bedrijfslening. Die krijg je opgestuurd en kun je uitgebreid bekijken. Mocht je alsnog vragen hebben, dan kun je uiteraard weer contact opnemen met Qredits. En anders kun je de offerte ondertekenen en opsturen zodat je binnen enkele dagen van het krediet gebruik kunt gaan maken.


Workshops, trainingen en coaching

De doelstelling van Qredits is om ondernemers echt verder te helpen met hun bedrijf, zodat ze succesvol kunnen ondernemen. De kredieten die je af kunt sluiten zijn daar maar een onderdeel van, want Qredits kan je op nog veel meer gebieden van dienst zijn. Zo worden er via de website handige tips en online trainingen aangeboden, zoals een instructie voor het schrijven van een goed ondernemingsplan. Ook is er coaching mogelijk bij veel van de kredieten. Wanneer je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken is het een goed idee om daar gebruik van te maken.


Contact gegevens & klantenservice

blank

Qredits is heel goed bereikbaar via de eigen website en ook via een speciale hulplijn. Hieronder vind je alle manieren waarop je contact op kunt nemen.

Contactinformatie

Als eerste vind je hieronder de bedrijfsgegevens en de adresinformatie van Qredits.

Kantooradres:
Wierdensestraat 27
7607 GE Almelo

Postadres:
Postbus 302
7600 AH Almelo

KvK-nummer: 08183535

Hoe is Qredits het beste te bereiken?

blank

Je kunt Qredits op verschillende manieren bereiken. Wanneer je dringend advies of assistentie nodig hebt kun je bellen met de Qredits Hulplijn op telefoonnummer 0546 – 534 080. Die kun je ook via e-mail bereiken op hulp@qredits.nl.

Bij minder dringende vragen kun je op werkdagen tussen 8.30 en 20.00 ook bellen met telefoonnummer 0546 – 534 010. Daarnaast is voor algemene vragen het e-mailadres info@qredits.nl beschikbaar. Ook kun je contact opnemen via het contactformulier op de website.

Tot slot is er tijdens kantooruren een live chat op de website actief. Daar kun je vlot een vraag typen en heb je vaak al binnen enkele minuten antwoord.

Vergunning en AFM registratie

Aangezien Qredits alleen bedrijfskredieten aanbiedt is er geen AFM-vergunning nodig (en dus ook niet aanwezig). Qredits is echter wel een erkende MKB financier die samenwerkt met grote Nederlandse banken en de Europese Unie om ondernemerschap te stimuleren en bedrijven echt verder te helpen.


Conclusie: Is Qredits een betrouwbare partij?

Qredits is een zogenaamde ANBI, oftewel een algemeen nut beogende instelling, die als stichting geen winstoogmerk heeft. De rentetarieven zijn marktconform maar wel heel aantrekkelijk. Bovendien behandelt Qredits elke kredietaanvraag uitgebreid en kritisch om te zorgen dat alleen haalbare bedrijfsplannen gefinancierd worden. Wanneer je in aanmerking komt voor een krediet is Qredits een betrouwbare partij om mee in zee te gaan.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Geen winstoogmerk.
 • Ook voor starters.
 • Voordelige rentetarieven.
 • Persoonlijke coaching.
Minpunten:
 • Omslachtige aanvraag.
 • Ondernemingsplan of jaarcijfers nodig.
Bezoek Qredits
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling Qredits

Bezoek Qredits
© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies