Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Voordegroei lening review

screenshots Voordegroei

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Heb je een goedlopende onderneming die al een tijdje bestaat, maar waarvoor nieuwe investeringen moeten worden gedaan om verder te kunnen groeien? Dan kun je terecht bij Voordegroei om het daarvoor benodigde geld te verkrijgen. Het gaat hierbij om leningen van minimaal 250.000 euro die binnen 3 tot 6 jaar moeten worden terugbetaald. Wanneer een lening mogelijk is worden daarvoor investeerders gezocht door Voordegroei.

Waarom kies je voor Voordegroei?
 • Ook voor herfinanciering of overname
 • Erkend MKB Financier
 • Aantrekkelijke rentetarieven
 • Persoonlijke begeleiding tijdens looptijd
Bezoek Voordegroei

Wat is Voordegroei?

Voordegroei verstrekt leningen aan het MKB zodat kleine en middelgrote bedrijven het kapitaal kunnen verwerven om verder te groeien. De minimale leensom is 250.00 euro en bedrijven moeten er ook zonder de extra financiering al rooskleurig voorstaan om geaccepteerd te worden. Voordegroei biedt investeerders de mogelijkheid om in zijn financieringsfonds te investeren en daarmee aantrekkelijke rentes te ontvangen. Daarbij wordt gewerkt met een aantal risicoklassen, waaraan ook verschillende rentepercentages zijn gekoppeld.


Lening mogelijkheden bij Voordegroei

Bedrijven kunnen terecht bij Voordegroei voor de volgende leningmogelijkheden:

Mogelijke leenbedragen Vanaf € 250.000
Termijnen voor terugbetaling 3 tot 6 jaar
Rentepercentages 3,5 tot 8% per jaar
Afsluitkosten 1,5% van het leenbedrag
Hoe lang duurt een aanvraag? Binnen enkele werkdagen
Hoe snel heb je het geld? Binnen enkele werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Nee
Geschikt voor MKB

Voorwaarden en vereisten

blank

Er zijn een aantal basisvoorwaarden waar je onderneming sowieso aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een lening:

 • De onderneming moet al minimaal twee jaar bestaan.
 • Het bedrijf is gevestigd in Nederland.
 • Je moet een ondernemingsplan overleggen.
 • Er moet aantoonbaar een positieve cashflow zijn.
 • Je minimale investeringsbehoefte is € 250.000.

De leenmogelijkheden van Voordegroei

blank

De financiering die je als bedrijf af kunt sluiten is altijd in de vorm van een lening met een vaste looptijd en een eenmalige uitkering van de volledige leensom. Dit bedrag moet vervolgens in een vooraf vastgestelde periode weer worden terugbetaald, inclusief de verschuldigde rente. Aan de hand van de financiële analyse en enkele persoonlijke gesprekken wordt je onderneming in een risicoklasse ingedeeld die mede bepaalt wat de totale kosten van de financiering zullen zijn.

Je kunt een aanvraag doen voor een financiering met de volgende leendoelen:

 • Werkkapitaal
 • Groeifinanciering
 • Herfinanciering
 • Bedrijfsovername
 • Overbruggingskrediet
 • Vastgoedfinanciering

Hoe werkt het aanvragen van een krediet?

Het aanvragen van een lening bij Voordegroei gaat niet zo eenvoudig en snel als bij veel andere kredietverleners. Dat komt doordat het een grotendeels handmatig en persoonlijk proces is. Hieronder vertellen we je de algemene stappen tijdens dat proces.

Stap 1: De aanvraag starten

De eerste stap is om aan Voordegroei kenbaar te maken dat je wel interesse hebt in een zakelijke financiering. Dat kan door via het contactformulier een aanvraag te doen of een terugbelverzoek in te dienen. Je kunt natuurlijk ook zelf even bellen. Alle verschillende manieren om contact op te nemen lees je verderop in dit artikel bij de informatie over de klantenservice. Tijdens een eerste (telefoon)gesprek wordt vaak al veel duidelijk over de mogelijkheden en voorwaarden.

Stap 2: Financiële analyse van je onderneming

In de volgende stap moet je als bedrijf veel gegevens aanleveren die door financieel experts van Voordegroei geanalyseerd zullen worden. Er wordt gekeken naar hoe winstgevend het bedrijf is, welke schulden en andere betalingsverplichtingen er zijn en wat je cashflow is. Daarnaast moet er ook een ondernemingsplan worden overhandigd waaruit onder meer het verdienmodel moet blijken. Ook tijdens deze fase zullen er een of meer persoonlijke gesprekken plaatsvinden om alles helder te krijgen.

Let op: er zijn zowel bij acceptatie als afwijzing kosten verbonden aan deze stap. Dit kost altijd 400 euro exclusief BTW.

Stap 3: Offerte ontvangen en accepteren

Wanneer alle seinen nog altijd op groen staan gezet zal er een leenofferte voor je worden opgesteld. Daar staat niet alleen in hoeveel geld je kunt lenen, maar ook wat alle voorwaarden zijn. Er is dan bijvoorbeeld al bekend in welke risicoklasse je ingedeeld wordt en wat het (mede daaraan gekoppelde) rentepercentage en de looptijd zullen zijn. Deze gegevens kun je eerst zelf beoordelen en als je akkoord gaat volgen de formele documenten die je moet ondertekenen.

Stap 4: Periodieke analyses tijdens de looptijd

In tegenstelling tot veel andere financiers blijft Voordegroei ook na het uitkeren van de leensom je onderneming nauwgezet volgen. Zo worden eventuele problemen vroegtijdig vastgesteld zodat er ook snel naar oplossingen kan worden gezocht. Aangezien de meeste leningen een looptijd van 3 tot 6 jaar hebben zul je regelmatig bezoek krijgen van de financieel experts die je echt niet alleen zullen controleren maar je ook met raad en daad kunnen bijstaan.


Investeren bij Voordegroei

Het geld in het fonds van Voordegroei is afkomstig van kleine en grote investeerders. Dat betekent dat je er ook altijd terecht kunt wanneer je op zoek bent naar een beter rendement voor je spaargeld. Dat rendement varieert per investeringskans. Er worden heel gerichte investeringskansen op de website geplaatst waar je als investeerder op in kunt schrijven. Soms komen die leningaanvragen niet openbaar te staan omdat ze onderhands worden behandeld. Daarom kan het slim zijn om jezelf in te schrijven als investeerder op de website zodat je de gerichte mailings daarover ook zult ontvangen.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Lees hier hoe je het beste in contact kunt komen met de klantenservice om een vraag te stellen of meteen een leningaanvraag te doen.

Contactinformatie

Voordegroei is een volledig Nederlands bedrijf dat in Amsterdam is gevestigd.

Adres:
Amstelplein 1
1096 HA Amsterdam

KvK-nummer: 63175517

Hoe is Voordegroei het beste te bereiken?

Je kunt Voordegroei op een aantal manieren bereiken. Je kunt bijvoorbeeld op de website je telefoonnummer achterlaten waarna je binnen 24 uur teruggebeld zult worden. Dat kan handig zijn om directe vragen te stellen of alvast een indicatie van een mogelijke lening te krijgen. Je kunt tijdens kantooruren ook zelf bellen met het nummer 020-5040475. Daarnaast is er een contactformulier op de website aanwezig en kun je ook een e-mail sturen naar info@voordegroei.nl.

Registratie bij BKR

Een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) is bij Voordegroei nooit aan de orde. Dat komt doordat particulieren niet bij het bedrijf terecht kunnen om een lening af te sluiten. Er wordt altijd gekeken naar de financiële situatie en de vooruitzichten van het bedrijf waarvoor de financiering wordt aangevraagd en daar is een BKR-check niet relevant voor. Persoonlijke schulden hoeven dus ook niet in de weg te staan bij het aangaan van een zakelijke financiering.

Vergunning en AFM registratie

Voordegroei heeft een ontheffing van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om zakelijke leningen te verlenen aan ondernemingen. Particulieren zijn door het uitsluitend zakelijke karakter van de financieringen in het geheel niet welkom bij deze bemiddelaar. Alhoewel het bedrijf daar wettelijk niet toe verplicht is rapporteert het overigens wel regelmatig aan de AFM om de transparantie te vergroten.

Derdengeldenrekening

Het kapitaal uit het investeringsfonds van Voordegroei is ondergebracht bij een stichting die de zogenaamde derdengeldenrekening beheert. Die beheert het geld dat bestemd is voor andere partijen dan het bedrijf zelf en zo kunnen er nooit problemen ontstaan met het fonds. Dat is natuurlijk een geruststellende gedachte wanneer je in het fonds investeert of een leningaanvraag hebt gedaan.


Conclusie: Is Voordegroei een betrouwbare partij?

Voordegroei is een serieuze en betrouwbare financier. Het beschikt bijvoorbeeld over het keurmerk Erkend MKB Financier. Dat betekent onder meer dat het bedrijf deskundig en professioneel is, heldere rentes en voorwaarden hanteert en altijd een passende financieringsoplossing aan zal bieden. Je kunt op de website onder het kopje Investeringskansen zien welke bedrijven inmiddels al een financiering hebben gekregen. Daar staat zelfs bij vermeld wat het rentepercentage, de looptijd en zelfs de risicoklasse is van elke lening.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Ook voor herfinanciering of overname
 • Erkend MKB Financier
 • Aantrekkelijke rentetarieven
 • Persoonlijke begeleiding tijdens looptijd
Minpunten:
 • Niet voor startende ondernemers
 • Alleen vanaf 250.000 euro
Bezoek Voordegroei
foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Beoordeling Voordegroei

Bezoek Voordegroei
© LeningReview.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies