Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Snel zakelijk krediet aanvragen (met spoed) +5 tips

Snel zakelijk krediet aanvragen (met spoed) +5 tips

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Als ondernemer moet je vaak snel reageren. Een goede kans doet zich niet al te vaak voor en snel kunnen beslissen maakt vaak het verschil tussen winst en verlies. Het laatste dat je dan wilt is beperkt worden in je financiële slagkracht. Een zakelijk krediet snel af kunnen sluiten kan dan enorm belangrijk zijn, bijvoorbeeld om het geld vrij te maken dat je nodig hebt om kansen te kunnen benutten en het succes van je onderneming veilig te stellen. In dit artikel laten we zien welke geldverstrekkers je het snelst een krediet kunnen aanbieden en wat je zelf kunt doen om te zorgen dat je aanvraag zo vlot mogelijk wordt goedgekeurd.

Beste en snelste aanbieders voor zakelijk krediet met spoed

Ben je op zoek naar een zakelijk krediet voor je bedrijf, maar wil je wel het liefste binnen 48 tot 72 uur over het geld kunnen beschikken? Dan komen de volgende vier kredietaanbieders het eerste in aanmerking voor een aanvraag:


1. Qeld - binnen 24 uur

Screenshot Qeld appBekijk de Qeld website

Qeld

Qeld is een van de snelst handelende geldverstrekkers die voor Nederlandse ondernemers beschikbaar is. Wanneer je aan alle eisen voldoet en je aanvraag meteen goed indient kun je in het ideale geval nog dezelfde dag van je krediet gebruikmaken. Het maximale kredietbedrag dat je bij Qeld aan kunt vragen is 100.000 euro, maar je kunt er ook al terecht voor bedragen vanaf 1.000 euro. Er is geen onderpand nodig voor een krediet en je hoeft geen ondernemersplan aan te leveren. Er wordt wel heel goed gekeken naar de potentie van je bedrijf. Het gaat daarbij eerder om je omzet in de toekomst dan de resultaten uit het verleden, wat deze geldverstrekker ook heel geschikt maakt voor starters.

Lees de Qeld review »Bezoek Qeld

2. CapitalBox - binnen 48 uur

Screenshot CapitalBox app

CapitalBox

Wanneer je bij CapitalBox een zakelijke leenaanvraag doet wordt die altijd binnen 24 uur behandeld. Voldoet je aanvraag aan alle eisen? Dan laat ook de goedkeuring en verwerking zelden langer dan 1 werkdag op zich wachten. Daarmee kun je dus – mits alles in orde is – vaak al binnen 48 van je krediet gebruik gaan maken. De looptijden variëren van 1 maand tot 3 jaar en ook de rente en andere leenkosten verschillen per aanvraag. Het is niet nodig om jaarcijfers of een ondernemersplan aan te leveren, maar je moet wel al minimaal 12 maanden bedrijfsmatig actief zijn en een minimale jaaromzet van 50.000 hebben.

Lees de CapitalBox review »

3. Bridgefund - binnen 48 uur

Screenshot Bridgefund appBekijk de Bridgefund website

Bridgefund

Wanneer je bij Bridgefund in de ochtend een kredietaanvraag doet is daar vaak al voor de dag voorbij is naar gekeken. Wanneer daaruit blijkt dat je bedrijf inderdaad in aanmerking komt voor een het aangevraagde kredietbedrag kun je er vaak al de volgende (werk)dag gebruik van maken. De looptijden van de kredieten lopen uiteen van 1 tot 24 maanden en de beschikbare bedragen liggen tussen 5.000 en 250.000 euro. Je bedrijf moet wel al minimaal 12 maanden actief zijn, er moet een zakelijke rekening aanwezig zijn en je moet minimaal 50.000 euro omzet per jaar hebben.

Lees de Bridgefund review »Bezoek Bridgefund

4. Swishfund - binnen 4 werkdagen

Screenshot Swishfund appBekijk de Swishfund website

Swishfund

Ondernemers die al minimaal 1 jaar met hun bedrijf staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en minimaal 50.000 euro omzet draaien per jaar kunnen bij Swishfund een kredietaanvraag indienen tot maximaal 500.000 euro. Daaruit blijkt wel dat Swishfund kredieten niet bedoeld zijn voor startende ondernemers. Tijdens de aanvraag moet je de financiële gegevens staven met een transactiehistorie van je zakelijke rekening. Wanneer dat allemaal in orde blijkt kun je gemiddeld drie dagen na de goedkeuring van je zakelijke kredietaanvraag over het geld beschikken.

Lees de Swishfund review »Bezoek Swishfund

Tips voor het snel aanvragen van een zakelijke financiering

blank

Wanneer je met spoed een zakelijke financiering aan wilt vragen kun je zelf al veel doen om het proces zo vlot mogelijk te laten verlopen:

1. Zorg dat je aanvraag compleet en foutloos is

Het belangrijkste dat je zelf kunt doen om je kredietaanvraag te bespoedigen is die meteen volledig en correct in te dienen. Dan kom je meteen goed in het aanvraagproces terecht en word je niet uit de stapel gegooid omdat er zaken ontbreken of niet kloppen. De aanvraag kan tegenwoordig altijd online en de stappen die je moet volgen staan vaak al aangegeven op de site van de kredietverstrekker. Daar zie je ook welke documenten je alvast kunt verzamelen om de aanvraag meteen ineens goed te doorlopen. Bekijk ook onze review voor de financierder waar je een kredietaanvraag in wilt gaan dienen, want daar vind je elke stap die je moet doorlopen ook in detail uitgewerkt.

2. Wees goed bereikbaar

Het is heel belangrijk dat je goed bereikbaar bent, want veel geldverstrekkers willen ook even persoonlijk met jou als ondernemer overleggen over je aanvraag. Sommige kredietaanbieders geven al op de site aan dat je altijd gebeld zult worden, maar zorg dat je ook makkelijk bereikbaar bent wanneer dat niet expliciet vermeld wordt. Dat kan gebeuren om ontbrekende informatie of aanvullende gegevens meteen rechtstreeks van je te horen. In andere gevallen wil men even met je bellen om het persoonlijk contact op gang te brengen en de motivatie voor je leningaanvraag ook uit jouw mond te horen. Maar vaak is het gesprek ook al een mooi moment om de leenmogelijkheden te bespreken. Dit alles bespoedigt het aanvraagproces natuurlijk aanzienlijk.

3. Zorg ervoor dat je aan de eisen van de kredietverstrekker voldoet

Het is belangrijk dat je aan alle eisen van een kredietverstrekker kunt voldoen, want anders is een aanvraag daar alleen maar tijdverspilling. Check dus van tevoren welke kredieten jouw bedrijf voor in aanmerking zou komen en bij welke geldverstrekker je de meeste kans maak op een financiering.

Aan welke eisen moet je voldoen?

De eisen waar je aan moet voldoen om voor een krediet in aanmerking te komen zijn afhankelijk van de kredietverstrekker waar je de aanvraag indient. Het is dus zaak om van tevoren goed te checken dat jouw onderneming aan die eisen en voorwaarden voldoet. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vereisten:

  • Een KvK-inschrijving voor je bedrijf.
  • Al minimaal 12 maanden bedrijfsmatig actief zijn.
  • Een zakelijke bankrekening hebben.
  • Een ondernemersplan kunnen aanleveren.
  • Geen negatieve persoonlijke BKR-notering hebben.
  • Een minimale omzet hebben (van bijvoorbeeld 50.000 euro per jaar).

4. Wees altijd eerlijk

Het spreekt hopelijk voor zich dat je altijd eerlijk moet zijn bij het indienen van je aanvraag. Met opzet bepaalde gegevens achterhouden of verkeerd invullen zal onherroepelijk tot een afwijzing leiden. Om nog maar te zwijgen over de moeilijkheden die je achteraf kunt krijgen wanneer blijkt dat je een lening hebt gekregen op basis van vervalste gegevens. Doe je bedrijf ook niet beter of winstgevender voor dan het is. Dat kun je namelijk vrijwel altijd ondersteunen door een goed verhaal. Veel kredietverstrekkers staren zich tegenwoordig niet blind meer op de harde cijfers en willen liever jouw verhaal daarachter horen. Potentie in de toekomst is voor die kredietverstrekkers veel belangrijker dan resultaten uit het verleden.

5. Zorg ervoor dat je alle documenten klaar hebt liggen en snel akkoord kunt geven

Een aanvraag voor een krediet kan tegenwoordig via internet vaak al binnen enkele minuten zijn ingediend. Dat betekent vaak nog niet meteen dat je ook klaar bent met het aanleveren van informatie. Veel kredietverstrekkers wijzen na je aanvraag meteen een eigen account voor hun website aan je toe. Daarmee kun je dan inloggen en zie je meteen jouw aanvraag staan. Daar staat ook bij vermeld welke informatie je nog aan moet leveren, zoals bestanden die je moet uploaden. Hoe sneller je dat doet, hoe sneller je aanvraag in behandeling genomen kan worden. Zorg dus dat je inlogt zodra dat kan en ook je e-mail goed in de gaten houdt.

Welke documenten en gegevens heb je nodig?

Welke gegevens en documenten je nodig hebt verschilt per kredietaanbieder en type kredietaanvraag. Vaak gaat dit om meerdere van de volgende documenten en andere gegevens:

  • Het KvK-nummer van je onderneming en een van de handelsnamen waarmee je bij de Kamer van Koophandel ingeschreven staat. Let ook op dat veel kredietverstrekkers vereisen dat je al minimaal 6 of 12 maanden bij de KvK staat ingeschreven.
  • De persoonlijke gegevens van minimaal 1 van de gezaghebbende mensen binnen de onderneming. In een later stadium moeten soms ook de eventuele andere eigenaren hun akkoord geven voor het krediet, maar de aanvraag kan vrijwel altijd door slechts 1 persoon in gang worden gezet.
  • Een zakelijke rekening is altijd nodig voor het ontvangen van het kredietbedrag en automatische incasso van aflossing en rente. Meestal moet je al bij je aanvraag het rekeningnummer daarvan invullen.
  • Een ondernemersplan is bij lang niet elke kredietverstrekker meer een verplichting, maar er kan wel degelijk om gevraagd worden. Dat staat dan wel al op de website (en in onze review voor die geldverstrekker) vermeld.
  • Veel vaker wordt tegenwoordig simpelweg een volledig transactieoverzicht van de zakelijke rekening gevraagd. Daarmee kan worden bekeken of er inderdaad voldoende omzet wrodt gedraaid.

Hoe lang duurt de beoordeling van een kredietaanvraag?

Hoe lang een kredietaanvraag duurt hangt voor een belangrijk deel af van de geldverstrekker waar je de aanvraag indient. Bij grote Nederlandse banken wordt er over het algemeen niet enorm snel gehandeld en daar kan een aanvraag al snel enkele weken tot maanden duren. Dat terwijl de snelste online kredietverstrekkers inmiddels in staat zijn binnen 1 tot 3 dagen een kredietaanvraag te verwerken. Niet zo gek dus dat ondernemers die snel over extra geld willen beschikken tegenwoordig vaak voor deze derde partijen kiezen. Ook dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je zelf snel kunt reageren, de aanvraag meteen goed indient en ook alle benodigde gegevens en documenten direct aan kunt leveren. Wanneer meteen duidelijk is dat je aan alle eisen voldoet is zul je vaak verrassend snel over het krediet beschikken. Als er meer twijfel is kan het ook wat langer duren omdat er dan meerdere mensen over je aanvraag zullen moeten oordelen, en je die soms ook met een persoonlijk verhaal moet ondersteunen.


Mogelijkheden voor spoed aanvraag?

Bij de meeste zakelijke kredietverstrekkers waar je online een aanvraag kunt doen is het niet mogelijk om een speciale spoedaanvraag te doen. Dat komt doordat die hun aanvraag- en acceptatieproces al dusdanig geoptimaliseerd hebben dat nog sneller maken niet verantwoord zou zijn. Er moet nu eenmaal wel een goede check plaatsvinden voor het krediet toegekend wordt, om problemen voor zowel jouw als hun eigen bedrijfsvoering te voorkomen. Het belangrijkste is daarom dat je echt in aanmerking komt voor een krediet omdat je aan alle eisen voldoet, en dat je bovendien snel alle benodigde gegevens aanlevert. Dan kun je bij de meeste zakelijke kredietverstrekkers binnen uiterlijk 3 dagen over het krediet beschikken. Bij sommige is dat zelfs maar maximaal 1 dag.


Alternatieven voor zakelijk krediet

Soms kom je niet in aanmerking voor een normaal zakelijk krediet. Dat kan veel redenen hebben, die lang niet altijd met de financiële vooruitzichten van je onderneming te maken hebben. De meeste geldverstrekkers hebben bepaalde eisen waar niet altijd aai s te voldoen. Een goed voorbeeld is de veel gebruikte eis om minimaal 1 jaar een KvK-inschrijving te hebben want daardoor sta je als starter al automatisch buitenspel. Dat is geen reden om meteen bij de pakken neer te gaan zitten, want vaak zijn er nog andere mogelijkheden. Die nemen dan altijd meer tijd in beslag om aan te vragen, maar kunnen wel voordeliger uitpakken op de lange termijn. Welke alternatieven voor zakelijk krediet zijn er zoal?

Zakelijke bancaire lening

Een zakelijke lening bij een bank kan een prima alternatief zijn voor kortlopend zakelijk krediet. De bank verlangt dan vooral een heel goed verhaal, zoals een gedegen ondernemersplan waaruit duidelijk wordt dat je onderneming inderdaad een goede kans van slagen heeft. Ook als starter kun je op deze manier een financiering krijgen wanneer je de tijd neemt om goed duidelijk te maken dat je nieuwe bedrijf de moeite van een investering waard zal zijn.

Microkrediet

Voor zowel starters als bestaande ondernemers kan een microkrediet heel interessant zijn. Een microkrediet is een lening met een looptijd tussen 1 en 10 jaar en een maximaal leenbedrag van 50.000 euro. Deze bedragen worden deels beschikbaar gesteld (middels garantstellingen) door programma’s van de Europese Unie die ondernemerschap en de concurrentiepositie van bedrijven in het MKB moeten bevorderen. Ook bij deze microkredieten hoort een gedegen acceptatieprocedure waarvoor je ongeveer dezelfde zaken nodig hebt als bij een zakelijk leningaanvraag bij de bank.


foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies