Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij het afsluiten van een lening.

Zakelijke leningen vergelijken

Met spoed een zakelijke lening aanvragen

Met spoed een zakelijke lening aanvragen

Laatst bijgewerkt: 3 januari 2023

Wanneer je voor je onderneming zo snel mogelijk over extra financiën moet kunnen beschikken dan kun je met spoed een zakelijke lening aanvragen. Dat kan echter niet bij elke zakelijke geldverstrekker, want vooral de traditionele banken blinken helaas niet uit in handelingssnelheid. In dit artikel laten we zien waar je wel gewoon terecht kunt voor een spoedaanvraag voor een zakelijke lening of bedrijfskrediet. Ook geven we je veel nuttige tips waarmee je de aanvraag kunt bespoedigen.


Bij welke sites kun je met spoed een zakelijke lening krijgen?

Wanneer je met spoed een zakelijke lening of krediet wilt kunnen afsluiten kun je daar momenteel het beste voor terecht bij de volgende geldverstrekkers, die in de ideale situatie allemaal binnen 1 werkdag een lening kunnen aanbieden:


1. Qeld

Screenshot Qeld appBekijk de Qeld website

Qeld

Qeld is een zakelijke geldschieter die al binnen 6 uur je aanvraag kan behandelen, zodat je vaak ook al dezelfde dag over de lening kunt beschikken. Dat maakt Qeld de snelste zakelijke kredietverstrekker voor Nederlandse bedrijven. Omdat elke aanvraag individueel wordt bekeken en beoordeeld kun je er ook terecht met een nog relatief jonge onderneming en soms zelfs wanneer je nu nog verlies draait. Er wordt gekeken naar het totaalplaatje, dus niet alleen je financiële situatie op dit moment maar vooral de potentie van je onderneming voor de nabije toekomst. Na afloop van de beoordeling krijgt je bedrijf een Qeld-score die mede bepaalt hoeveel de lening zal gaan kosten. Je kunt echter ook al een eerste indicatie krijgen op de website.

Lees de Qeld review »Bezoek Qeld

2. Floryn

Screenshot Floryn app

Floryn

Floryn kan je binnen 48 uur van een bedrijfslening voorzien. De aanvraag en beoordeling duurt gemiddeld 24 uur en na acceptatie staat het geld de volgende dag al op je zakelijke rekening. Deze financiering is niet heel geschikt voor kleine ondernemers, aangezien je minimaal 100.000 euro omzet per jaar moet hebben om ervan gebruik te kunnen maken. Een andere voorwaarde is dat je bedrijf producten of diensten moet bieden aan andere bedrijven. Het minimale bedrag dat je kunt lenen is 10.000 euro maar er zijn ook leenbedragen mogelijk tot 3 miljoen euro. Er zijn meerdere financieringsvormen beschikbaar, zoals een flexibel krediet, een doorlopend krediet en een zakelijke lening.

Lees de Floryn review »

3. CapitalBox

Screenshot CapitalBox app

CapitalBox

Bij CapitalBox kun je binnen 24 uur voor een lening worden geaccepteerd en daarna binnen wederom 24 uur gebruik maken van de lening. Dit is dus een goede keuze wanneer je 2 dagen of langer de tijd hebt voor je over het geld moet beschikken. Je bedrijf moet minstens 12 maanden bestaan (en bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven). Ook moet de omzet minimaal 50.000 euro per jaar bedragen. De beoordeling van je aanvraag vindt overwegend plaats op basis van de transacties op de zakelijke rekening. Zo kan de financiële gezondheid van je bedrijf voldoende ingeschat worden. Over het algemeen geldt: hoe beter je ervoor staat hoe lager de kosten voor de lening omdat er minder risico is voor CapitalBox.

Lees de CapitalBox review »

4. OPR-Bedrijfskrediet

Screenshot OPR-Bedrijfskrediet app

OPR-Bedrijfskrediet

OPR-bedrijfskrediet biedt zakelijke kredieten voor het MKB die uiteen kunnen lopen van 3.000 tot 50.000 euro. Het gaat om kortlopende kredieten van maximaal 12 maanden waarvoor door twee personen borg gestaan moet worden. Er is ook een flex optie beschikbaar voor bedragen tot maximaal 20.000 euro waarvoor slechts 1 persoon borg hoeft te staan. Onthoud wel dat je alleen borg kunt staan wanneer je geen negatieve BKR-registratie hebt. De aanvraag en afhandeling verloopt volledig digitaal, dus ook het afgeven van de borgstelling en het ondertekenen van de offerte. Zo kan je aanvraag al binnen 1 dag zijn beoordeeld. Wanneer het krediet wordt toegekend kun je er de volgende werkdag dus ook al gebruik van gaan maken.

Lees de OPR-Bedrijfskrediet review »
Pluspunten

5. Bridgefund

Screenshot Bridgefund appBekijk de Bridgefund website

Bridgefund

Ondernemingen met een minimale omzet van 50.000 euro per jaar kunnen bij Bridgefund terecht voor zakelijke leningen ne kredieten met een maximaal leenbedrag van 250.000 euro. De beoordeling van je offerteaanvraag vindt tijdens kantooruren gemiddeld binnen 5 uur plaats. Wanneer je aanvraag wordt geaccepteerd en je alle informatie snel aan kunt leveren kun je ook al de volgende dag over het krediet of de lening beschikken. Er is voor deze zakelijke financiering wel een persoonlijke borgstelling vereis. Een BKR-check maakt dan ook deel uit van de acceptatieprocedure. Ook moet je de transactiehistorie van je zakelijke rekening delen zodat de financiële gezondheid van je bedrijf kan worden ingeschat. Daar staat tegenover dat een ondernemersplan nooit vereist is.

Lees de Bridgefund review »Bezoek Bridgefund

Hoe lang moet je gemiddeld wachten op een lening?

Hoe lang je gemiddeld moet wachten tussen je leningaanvraag en het ontvangen van het bedrag verschilt enorm per geldverstrekker. Een leningaanvraag bij een grote bank kan soms wel enkele weken in beslag nemen. Het gaat vaak gepaard met een volledig doorlichten van je bedrijf. Niet zelden moet je een ondernemersplan aanleveren en een persoonlijk gesprek aanvragen wanneer je een nieuw bedrijf op wilt starten. Als bestaand bedrijf gaat het vaak mede om de jaarcijfers, aangevuld met andere informatie en vaak ook weer een ondernemersplan.

Alternatieve geldverstrekkers, die meestal vrijwel uitsluitend via internet opereren, gaan daar veel soepeler mee om. Die kijken bijvoorbeeld naar de transacties op je zakelijke rekening. Dat gaat veel sneller want ze kunnen zo in een oogopslag zien of je inderdaad in aanmerking komt voor een lening. De gemiddelde wachttijd die tussen aanvraag en toekenning zit kan daardoor variëren van enkele uren tot enkele dagen in plaats van weken (of zelfs maanden) wanneer je voor een traditionele bank kiest.

Bij de websites die we hierboven hebben besproken is het in principe mogelijk om binnen 1 werkdag de lening aan te vragen het geld te ontvangen. Dat is natuurlijk wel alleen het geval wanneer alle informatie meteen aan wordt geleverd en er geen problemen ontstaan bij de acceptatie.


Waarom zou je met spoed een lening nodig hebben?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je met spoed een zakelijke lening nodig zou kunnen hebben. We noemen hier enkele van de meest voorkomende:

Er doet zich een unieke kans voor

Bedrijven hebben vaak met spoed een lening nodig omdat zich plots een goede kans voordoet om zakelijk grote stappen te maken en waarbij die onverwachte kans ook een bepaalde tijdsdruk met zich meebrengt. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een plotse bedrijfsovername, het overnemen van bepaalde apparatuur wanneer een concurrent die wil verkopen of het overnemen van octrooien of contracten. Je hebt dan vaak weinig tijd om de deal in orde te maken aangezien er vrijwel altijd kapers op de kust zijn.

Vervangen van kapotte bedrijfsmiddelen

Bedrijfsmiddelen zoals machines en voertuigen hebben normaal gesproken een bepaalde economische levensduur. Dat is echter natuurlijk geen garantie dat ze ook zolang zullen blijven werken. Mochten belangrijke apparaten uitvallen waardoor productie in gevaar komt, dan is het zaak om die zo snel mogelijk te vervangen. Een krediet of lening met spoed kan er dan voor zorgen dat je bedrijf gewoon door kan blijven draaien.


Voorbereiding, verzamel alle gegevens die je nodig hebt

Hoe beter je bent voorbereid op de leningaanvraag, des te sneller zal die verwerkt kunnen worden. Het laatste dat je wilt is dat je aanvraag vertraging oploopt doordat je zelf bepaalde informatie niet voor handen hebt of niet meteen hebt aangeleverd. Check hier dus meteen welke gegevens je nodig zou kunnen hebben om een leningaanvraag direct volledig te kunnen doorlopen. De volgende eisen, voorwaarden en gegevens kunnen gevraagd worden:

  • Een overzicht van de transacties op je zakelijke rekening, van gemiddeld de laatste 6 tot 12 maanden.
  • Die transactiehistorie kan als een zogenaamd MT 940 bestand vereist worden. Download dus alvast dat bestand tijdens het online bankieren.
  • Hou je KvK-nummer paraat want dit moet je vrijwel altijd tijdens je aanvraag al invoeren.
  • Controleer of de geldverstrekker in kwestie om een ondernemersplan kan vragen. Zo ja, sla die financierder dan over of begin er alvast aan.
  • Check dat jouw zakelijke bestedingsdoel is toegestaan, en ook voor het bedrag dat je nodig hebt. Dit kun je vaak al zien op de website.

Waar wordt je het snelste geholpen?

Er is tegenwoordig een duidelijke tweedeling gekomen in de markt voor zakelijke financieringen. Aan de ene kant zijn er nog altijd de banken die bedrijven een krediet of lening kunnen bieden. Aan de andere kant zijn veel onafhankelijke initiatieven ontstaan die vaak soepelere regels hanteren en een sneller aanvraagproces kunnen bieden. Bij die categorie financiers word je daarom in de regel het snelste geholpen.

Onderling zijn er echter wel nog behoorlijk veel verschillen. Want waar je bij de ene geldverstrekker al binnen enkele uren over het geld kunt beschikken kan dat bij andere aanbieders ook zomaar tot wel een week duren. Bij de vijf zakelijke geldverstrekkers die we in dit artikel hebben besproken word je altijd snel geholpen.


Waar let je op bij het afsluiten van een lening die met spoed afgehandeld moet worden?

Wanneer je met spoed een zakelijke lening af wilt sluiten is het heel belangrijk om goed te kiezen en om proactief te zijn. Waar moet je daarbij allemaal op letten?

Werkelijke tijdsduur

Veel geldverstrekkers schermen op hun website met heel korte reactietijden op je leningaanvraag, maar daar bedoelen ze soms iets anders mee dan jij. Voor jou is het waarschijnlijk vooral belangrijk hoe snel het geld op je zakelijke rekening kan staan en niet zozeer hoe vlot je de eerste reactie op je offerteaanvraag ontvangt. Concentreer je dus vooral op de gemiddelde tijd die het kost om daadwerkelijk over de lening of het krediet te kunnen beschikken.

Reageer snel

De meeste zakelijke geldverstrekkers delen het aanvragen van een lening of krediet in twee delen in. Het eerste deel is jouw offerteaanvraag via internet, waarbij je alle belangrijke gegevens alvast invult. Het tweede deel is het staven van wat je hebt ingevuld met de nodige formulieren en andere gegevens. Je krijgt daarvoor bijvoorbeeld accountinformatie toegestuurd via e-mail waarmee je in kunt loggen, zodat je bestanden direct kunt uploaden. Hoe sneller je dat doet, hoe sneller de aanvraag ook verwerkt kan worden. Zorg dus dat je alles beschikbaar hebt en meteen kunt reageren wanneer je iets moet doen.

Wees goed bereikbaar

Wanneer de financierder in kwestie specifiek vragen heeft kun je ook telefonisch benaderd worden. Het is dus heel belangrijk om telefonisch bereikbaar te zijn totdat de aanvraag in zijn geheel is verwerkt en je over het geld beschikt. Je kunt bepaalde noodzakelijke gegevens of een persoonlijke uitleg direct geven en ook dat kan het aanvragen en accepteren van je lening aanzienlijk bespoedigen.


Risico’s van snel een lening afsluiten

Wanneer je op korte termijn een lening af moet sluiten dan zijn daar altijd wat meer risico’s aan verbonden. Welke zijn dat en hoe ga je daarmee om?

Voorwaarden onvoldoende bestudeerd

Een groot risico dat je loopt is dat je vanwege de grote tijdsdruk niet in staat bent lang genoeg alle voorwaarden te bestuderen. Een onafhankelijk financieel adviseur om raad vragen gaat vaak ook wel even overheen en die tijd kun je soms simpelweg niet hebben. Lees dan toch altijd goed zelf alle vereisten en voorwaarden door, want bij een financiering voor een bedrijf ben je minder goed beschermd dan bij een gelijksoortige lening voor een particulier. Bij twijfel kun je het beter niet doen, want als je voor het verkeerde financiële product kiest kan dat op termijn nog veel vervelender gevolgen hebben dan het niet krijgen van de lening.

Geen tijd om goed te vergelijken

Wanneer je een bepaalde financiering voor je bedrijf hebt gevonden kan het heel goed zijn dat er nog voldoende alternatieven zijn, maar de tijd om die allemaal te bekijken en met elkaar te vergelijken ontbreekt vaak bij echte spoed. Beoordeel daarom de lening of het krediet op basis van wat dit voor jouw onderneming kan betekenen en of de voordelen voldoende opwegen tegen de kosten. Wederom geldt dat je het bij serieuze twijfel beter niet kunt doen.


Conclusie

Het met spoed afsluiten van een zakelijke financiering brengt risico’s met zich mee, maar het kan soms de enige manier zijn om snel te reageren op een actuele ontwikkeling voor je bedrijf. Met de tips uit dit artikel kom je meteen terecht bij de geldverstrekkers die je onderneming inderdaad snel aan een lening of krediet kunnen helpen. Met de verschillende tips en andere informatie ben je als het goed is ook in staat om de aanvraag en acceptatie zo vlot mogelijk te laten verlopen.


foto auteur Joey de Vries
Dit artikel is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

© LeningReview.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies